Αίτημα Δημάρχου Ικαρίας για διεξαγωγή τεστ Covid-19 στις Πύλες Εισόδου της Νήσου Ικαρίας

Επιστολή απέστειλλε προς τον ΕΟΔΥ, το νοσοκομείο Ικαρίας και το κέντρο Υγείας Ευδήλου με αίτημα την διεξαγωγή τεστ των όσων φτάνουν με οποιοδήποτε τρόπο στην Ικαρία. Σχολιάζοντας σαν μέσο το αίτημα του Δημάρχου, να επισημάνουμε οτι η Ικαρία είναι ένας τόπος με ελάχιστα κρούσματα, που προήλθαν κυρίως από ανθρώπους, που ήρθαν στις πύλες εισόδου του νησιού, άρα εκεί έχει την μεγαλύτερη αξία να ελέγξουμε για κρούσμα του νέου Κορωνοϊού, πέρα όμως από τον έλεγχο, πρέπει να επιβληθεί και η υποχρεωτική καραντίνα για όσους έρχονται. Ας επιστρατευθούν άνθρωποι του νησιού να φέρουν για παράδειγμα τα απαραίτητα τρόφιμα στο ταξιδιώτη. Η επιστολή αυτή λοιπόν κινείται, κατά τη γνώμη μας πάντα, προς την σωστή κατεύθυνση.

Η επιστολή του δημάρχου Ικαρίας

Με την παρούσα επιστολή ο Δήμος Ικαρίας αιτείται άμεσα την μόνιμη εγκατάσταση του κινητού κλιμακίου Κ.Ομ.Υ -ΕΟΔΥ σε όλες τις Πύλες Εισόδου του νησιού (αεροδρόμιο, λιμένες Αγίου Κηρύκου κι Ευδήλου) για τη διεξαγωγή  Rapid Test ανίχνευσης Covid-19  με σκοπό την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων όσων φτάνουν στην Ικαρία.

Δεδομένου ότι στην Ικαρία έχει επιτευχθεί έως τώρα μια επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας με σχεδόν μηδενική καταγραφή κρουσμάτων covid-19, όπως διαμορφώνεται από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ,  σας καλώ να ικανοποιήσετε το δίκαιο  αίτημά μας , ώστε  με την ασφάλεια και την εγγύηση του ΕΟΔΥ να προστατευθούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ικαρίας από την εξάπλωση της πανδημίας.

Από πλευράς μας, δεσμευόμαστε να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, ώστε να διευκολυνθεί το σημαντικό έργο σας.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣCategories: ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags: ,

3 replies

Trackbacks

  1. ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας: Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου για τεστ Covid-19 στις πύλες εισόδου – ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
  2. Ζητούν τη διενέργεια τεστ στις πύλες εισόδου της Σάμου – ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
  3. Χίος: Τεστ για την covid-19 στις πύλες εισόδου προτείνουν οι φορείς – ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: