Πιθανή η αλλαγή έδρας των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων

Τον περασμένο Οκτώβριο είχαν ανατεθεί επισήμως στην ΤΕ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου του 2018, παίρνοντας τη …σκυτάλη από την Μύκονο, για να αξιοποιηθούν παράλληλα οι εγκαταστάσεις του σταδίου στον Άγιο Κήρυκο, το οποίο και φιλοξένησε τη διοργάνωση το 1996. 

Βασική προϋπόθεση για τη διοργάνωση στο νησί ήταν η τοποθέτηση του ελαστικού τάπητα, όπως φάνηκε και από την επιστολή του αντιπροέδρου της ΤΕ Χίου Σάμου, Παναγιώτη Τσαρνά προς το Δήμο Ικαρίας με την ανάλογη δημοσίευση και από τα ΜΜΕ ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα, για να έχει τις ανάλογες υποδομές το στάδιο.

Το τελευταίο διάστημα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει κι έτσι, απ’ ό, τι φαίνεται πια, το νησί του Βορείου Αιγαίου θα φιλοξενήσει, αν όλα πάνε καλά, τη διοργάνωση του 2019.

Το θέμα είναι πως, δεν προλαβαίνουν οι αρμόδιοι του εκεί Δήμου και της Περιφέρειας ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα, για να διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς κανένα πρόβλημα και με τις κατάλληλες συνθήκες προς τους συμμετέχοντες.

Βάσει των παραπάνω, αναμένεται μια απάντηση από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αλλαγή έδρας στους αγώνες και τη δέσμευση πως όλα θα είναι έτοιμα πια του χρόνου προκειμένου να φιλοξενηθούν στην Ικαρία.

Το πού θα γίνει τελικώς η διοργάνωση του 2018 θα γίνει γνωστό όταν υπάρξουν τα επίσημα πια έγγραφα και σε συνεργασία φυσικά με τον ΣΕΓΑΣ, αν και υπάρχουν πληροφορίες, ότι υπάρχει… υποψηφιότητα από ένα νησί της Δωδεκανήσου…

Η επιστολή του Παναγιώτη Τσαρνά τον Οκτώβριο:

«Πριν από 32 χρόνια ξεκίνησε ο θεσμός των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου . Το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός κάθε χρόνο στο Αιγαίο.

Συμμετέχουν και αγωνίζονται αθλητές από όλα τα νησιά του Αιγαίου. Ένας θεσμός που τον έχουν αγκαλιάσει οι τοπικές κοινωνίες, γιατί δίνει για ένα τριήμερο ζωή στα νησιά μας σε μια περίοδο που δεν υπάρχει πια ο τουρισμός αλλά είναι και μια στήριξη στην τοπική οικονομία.

Όμως το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι με την ευκαιρία των αγώνων δημιουργούνται νέες αθλητικές εγκαταστάσεις ή εκσυγχρονίζονται οι υπάρχουσες σε κάθε νησί . Αθλητικές εγκαταστάσεις που όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη ανάγκη τις έχουν τα νησιά μας και που μετά τους αγώνες υπάρχουν και τις χρησιμοποιούν οι νέοι του κάθε νησιού .

Με την ευκαιρία αυτών των αγώνων κατασκευάστηκε και το Δημοτικό Στάδιο Αγίου Κηρύκου το 1996 .

Για την επόμενη χρονιά το 2018 η διοργάνωση έχει ανατεθεί στην Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ  ΧΙΟΥ –ΣΑΜΟΥ .Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ πήρε την ομόφωνη απόφαση  οι αγώνες να γίνουν στην Ικαρία με την προϋπόθεση ο Δήμος Ικαρίας να κατασκευάσει τον ελαστικό τάπητα  (ταρτάν ) στον αγωνιστικό χώρο του στίβου (κουλουάρ) στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Κηρύκου .

Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό  του Δημοτικού Σταδίου μας το μοναδικό Στάδιο που υπάρχει στην Ικαρία και ότι η Δημοτική αρχή δεν θα αφήσει την ευκαιρία αυτή να χαθεί .

Παναγιώτης Τσαρνάς
Αντιπρόεδρος Τ.Ε.  ΣΕΓΑΣ  Χίου Σάμου.

Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα