Αποφάσεις Γ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας

Στη Συνέλευση του συλλόγου  που πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή, 12/2/2021 στις 5:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

  1. Για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Η συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, που αν εφαρμοστεί, θα κάνει ακόμα μεγαλύτερα τα προβλήματα σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών.

Η επαφή του συλλόγου εκπαιδευτικών με τους συλλόγους διδασκόντων και η σύνταξη  και δημοσίευση ανακοίνωσης, που θα επαναλαμβάνεται κατά διαστήματα, με τον αριθμό των συλλόγων διδασκόντων( ή εκπαιδευτικών) που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία-αποχή.  

Η σύνταξη επιστολής προς τους γονείς, που θα εξηγεί τη θέση του συλλόγου για την αξιολόγηση.

  • Για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, μετά από κάθε πρόβλημα που ίσως θα έχει σχέση με την κτιριακή υποδομή, την πρόσβαση στο σχολείο ή τα κενά εκπαιδευτικών, να γίνει προσπάθεια εφαρμογής της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και αντί να λαμβάνει την ευθύνη το κράτος για τη γρήγορη επίλυσή του, να βάζει σε εφαρμογή την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Για τον λόγο αυτό  αποφασίστηκε ομόφωνα αποχή από την εξ αποστάσεως  εκπαίδευση για κάθε πρόβλημα λίγων ημερών.

  • Να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία

Αποφασίστηκε  κείμενο που ζητάει να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν κρούσματα covid19 και να υπάρχουν οι συνθήκες προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

  • Συμμετοχή στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

Αποφασίστηκε συμμετοχή  και κάλεσμα στη συγκέντρωση στις 16/02/2021 (12:00 το μεσημέρι, Πλατεία Αγίου Κηρύκου) και στάση εργασίας.

Σχολιάστε Ελεύθερα