Διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς της Περιφέρειας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας παραχωρησε συνέντευξη σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς της Περιφέρειας, δηλαδή στον Θανάση Μερτζάνη (Star Κεντρικής Ελλάδας), την Λίνα Μπάστα (Ionian), Σωτήρη Πολύζο (TRT) και τον Γιώργο Σαχίνη (Κρήτη TV).

Η συνέντευξη μεταδόθηκε ταυτόχρονα στους τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς στις 22:00.

Δείτε το πρώτο μέρος

Δείτε το Δεύτερο μέρος

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μενδώνη έφτασε στο στάδιο της αυτογελοιοποίησης ενώ στη συνέντευξη που ήταν εφ’ολης της ύλης, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε τις θέσεις του για παραπάνω από 2 ώρες.

Αναφέρθηκε στις φυσικές καταστροφές, στην πολιτική Μητσοτάκη, όπου επιβράβευσε αυτούς που συμβάλλαν στην καταστροφή στο μάτι, ενώ ε΄δωσε τις θέσεις του για τις ιδιωτικοποιήσεις, όπου ανέφερε πως είναι λάθος η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΔΔΗΕ, το δίκτυο πρέπει να το έχει το κράτος, μόνο η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να δοθεί σε αυτούς. Για τον Κορωνοϊό εξέφρασε την λύπη του για την κυβερνητική πολιτική που στηρίζεται στο επιτελικό κράτος, που είναι θηριώδες.

Η νέα δημοκρατία κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευε συχνά τους διορισμούς ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο, ενώ εκείνη κάνει πολύ περισσότερους. Είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας πως τα ελεγχόμενα ΜΜΕ παρουσιάζουν μια ιδανική εικόνα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ διοικεί και κυβερνά κυρίως βασισμένος στην επικοινωνία. Είναι μια κυβέρνηση που θυμίζει την ιστορία του Ποτέμκιν στα τέλη του 18ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1787 στην αυτοκρατορική Ρωσία. Τότε που η Ρωσία κατέκτησε την περιοχήτης Ουκρανίας, του Δνείπερου, και η αυτοκράτειρα Αικατερίνη πήγε τους αξιωματούχους και ξένους πρέσβεις να δουν τις περιοχές που προσάρτησαν.

Ο πονηρός πρίγκιπας Ποτέμκιν, επειδή ήταν οι πιο φτωχές περιοχές όλης της επικράτειας εκείνη την εποχή, έφτιαξε ένα ψεύτικο σκηνικό, με ψεύτικα χωριά και με στρατιώτες που είχαν ντυθεί χαρούμενοι χωριάτες και ωραία ντυμένοι να πάνε να χαιρετάνε δήθεν ότι αυτή είναι η πραγματικότητα, ενώ ήταν ένα σκηνικό.

Έτσι είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τον Αλέξη Τσίπρα, ένα σκηνικό, τα πάντα μια επικοινωνία, ένα ψεύτικο σκηνικό. Αυτό κάποια στιγμή όμως δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο ανέφερε ο πρόεδρος που προειδοποίησε ότι ο πρωθυπουργός εκτίθεται κιόλας, αφού όταν ο πολίτης ζει μια άλλη εικόνα σε σχέση με αυτή που ζει, αρχίζει και στραβώνει σιγά σιγά.

Αναφέρθηκε χαριτολογώντας και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μίλησε και για το φόβο που τον διακατέχει για την διαφαινόμενη αποτυχία του διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας. Τα θέματα που άνοιξαν οι δημοσιογράφοι των περιφερειακών καναλιών ήταν πολλά, και οι απαντήσεις αρκετά πλούσιες. Για όσους θέλουν να δουν πλήρως σε γραπτή μορφή τα όσα ειπώθηκαν μπορούν να δούν εδώ

Σχολιάστε Ελεύθερα