Η Λαϊκή Συσπείρωση Χίου καταγγέλλει Κυβέρνηση και Υπουργείο ότι προχωρά το κλειστό κέντρο στο Θόλος

Για εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας, καταγγέλλει την Κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου η Δημοτική Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, αφού όπως αναφέρει κατατέθηκε στο ΚΑΣ αίτηση αδειοδότησης για τη δομή στο Θόλος.

Συγκεκριμένα η παράταξη αναφέρει: «Την ώρα που σύσσωμη η Χίος παρακολουθούσε με αγωνία το δημοτικό συμβούλιο Χίου και τα τεκταινόμενα με την απαράδεκτη πρόταση της δημοτικής αρχής για τις Μπαμπακιές, την ίδια ημέρα το πρωί το υπουργείο κατέθετε στο ΚΑΣ την αίτηση αδειοδότησης για το Θόλος, με σχέδια για δομή πάνω από 3000+».

“Η ντροπή – συνεχίζει – γι’ αυτή την κυβέρνηση που ένας χιονιάς είναι αρκετός για να σαρώσει τα πάντα, πόσο μάλλον το προσφυγικό – μεταναστευτικό, είναι άγνωστη λέξη. Επιμένουν να φέρουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά, να στήσουν κολαστήρια, να διαχειρίζονται μαζί με την ΕΕ τον πόνο και των νησιωτών και πολύ περισσότερο των εγκλεισμένων. Επιμένουν την ώρα που τα σύννεφα με τη γείτονα χώρα πυκνώνουν, τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα έχουν βάλει στο μάτι το Αιγαίο, αυτοί να προτιμούν τα τριάντα αργύρια της ΕΕ και στο μοίρασμα της λείας. Επιμένουν με όλα τα μέσα, με εξαγορές, με ταξίματα, με ρουσφέτια με νέα στημένα γκάλοπ με μονόδρομο την ερώτηση και πάλι να επιλέξει ο ερωτώμενος τοποθεσία”.

“Είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού μας”, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι δεν επιθυμούν τέτοιου είδους κέντρα και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα “τα χωριά, όλους τους Χιώτες να μην αφήσουν να περάσει αυτή η επιζήμια πολιτική εγκλωβισμού ψυχών στα νησιά”.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα