Γ. Μπαλάφας: Με όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει η κα. Μενδώνη είναι να παραιτηθεί

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 (στο δημοσιογράφο Δ. Κουκλουμπέρη)

Για τις πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση Λιγνάδη

Γύρω από το ζήτημα Λιγνάδη υπάρχει αφενός η αλαζονεία και η άγνοια της λέξης “συγγνώμη”, αφετέρου υπάρχει και η δυσοσμία που αναδύεται από τον κόσμο των “αρίστων”. Είναι ένας κόσμος συνενοχής.

Πριν από λίγες μέρες η κα. Μενδώνη υποστήριζε ότι δεν γνώριζε τον Λιγνάδη και ότι δεν ήταν δική της επιλογή. Σήμερα δηλώνει ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος και καταθέτει μηνυτήρια αναφορά. Πότε είδε το φως η κα. Μενδώνη; Τόσες μέρες τι έκανε;

Με όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει η κα. Μενδώνη είναι να παραιτηθεί, εκτός αν είναι άσχετη με όλα, οπότε η πολιτική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη. Εξάλλου με τον Λιγνάδη διατηρούσε στενές σχέσεις, όπως αποδεικνύεται στη γνωστή φωτογραφία, στην οποία όλοι τους (Μητσοτάκης, σύζυγός του, Μενδώνη, Λιγνάδης) ποζάρουν γελαστοί. Αυτό που “ακούσαμε”, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη είναι η εκκωφαντική, αλλά τόσο εύγλωττη, σιωπή του.

Για την επιτελική ανικανότητα στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Πριν από τον όποιο σχολιασμό, θα ήθελα να εξάρω την ανθρωπιά που επέδειξαν και την προσπάθεια που κατέβαλλαν υγειονομικοί στα νοσοκομεία και εργαζόμενοι στα ΕΚΑΒ για να κρατήσουν σε λειτουργία τα νοσοκομεία.

Σε σχέση, τώρα, με την κακοκαιρία, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται η ανετοιμότητα και η ανικανότητα. Ταυτόχρονα, όμως υπάρχει κάτι ακόμα πιο σοβαρό. Είναι η αντίληψη της κυβέρνησης της ΝΔ που αποδυναμώνει τον κρατικό μηχανισμό, δεν τον ενισχύει, ενώ αντίθετα τον σπρώχνει στην ιδιωτικοποίηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΔΕΔΔΗΕ, τον οποίο συνεχώς αποδυναμώνουν με αποτέλεσμα να αδυνατεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας. Χαρακτηριστικό της επιτελικότητας του κράτους τους είναι οι αλληλοκατηγορίες και η μετάθεση ευθυνών για ότι έχει συμβεί στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες.

Σχολιάστε Ελεύθερα