Αποκλείει κάθε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα αλλαγής

Από τη Σύνταξη

Ευτυχώς για την αριστερά δεν θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με ανθρώπους που νέμονταν την εξουσία επί δεκαετίες. Αν είναι καλύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι αυτό προς το παρόν μας αφήνει αδιάφορους, διότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτι ως πλεονέκτημα, είναι ότι είναι καθαρός, κάτι που το κίνημα αλλαγής δυστυχώς δεν είναι.

Δεν μπορεί ένα νέο κόμμα να είναι καθαρό όταν έχει ανθρώπους σαν τον Γιώργο Παπανδρέου και το Βαγγέλη Βενιζέλο. Δεν μπορεί ένας λαός να ξεχάσει. Βέβαια θαυμάζουμε το γεγονός πως μπαίνουν και νέα πρόσωπα που δεν μπορείς να προσάψεις τις ίδιες κατηγορίες αλλά το θέμα είναι πως από πίσω είναι οι ίδιοι. Ο Βενιζέλος που πέρασε το νόμο περί ευθύνης υπουργών στο Σύνταγμα και ο Παπανδρέου που πήγε στο Καστελόριζο να μας πει τα ευχάριστα νέα το 2010. Τι άλλο να θυμηθούμε δεν ξέρουμε? Ολυμπιακοί αγώνες, χρηματιστήριο, siemens, πολλά πολλά…..

Τι θέλει λοιπόν το κίνημα Αλλαγής?

Στόχος τους όπως λένε δεν είναι η διακυβέρνηση αλλά το να αποκτήσουν διακριτό στίγμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΣ Δημοκρατίας. Ξεκινούν διμέτωπο αγώνα εναντίον των δύο κομμάτων και ουσιαστικά αυτό που διεκδικούν σε πρώτη φάση είναι το να γίνουν η τρίτη δύναμη. Αυτό μοιάζει εφικτό, γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πεθάνει ως ιδέα σε μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού, όμως το θέμα είναι πως το ΠΑΣΟΚ έχει ξεφτιλιστεί σε μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού. Για να αλλάξει αυτό χρειάζονται πολλά πράγματα ακόμα. Ναι στα νέα πρόσωπα αλλά πρέπει να παρθούν αποστάσεις από πολλά παλιά πρόσωπα. Είναι εκείνα τα πρόσωπα που νέμονταν την εξουσία και βεβαίως έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το που έφτασε η χώρα μας.

Η Ελλάδα το 1981 χρωστούσε σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 2 δις ευρώ. Το 2010 βρέθηκε να χρωστάει 500 δις και όταν μπήκαμε στο μνημόνιο έγινε το γνωστό κούρεμα χρέους των 150 δις. Ναι ο Καραμανλής έκανε λάθη, κυβερνούσε με έλλειμα αλλά είχε προηγηθεί η Ελλάδα του Σημίτη, που τώρα δείχνει το δάχτυλο.498 δις πρέπει να μάθουμε που πήγαν και οι απαντήσεις βρίσκονται και στο κίνημα αλλάγής.

Ο Καραμανλής όταν προσπάθησε να μειώσει το έλλειμα εισάγοντας ένα εσωτερικό μνημόνιο, που καμία σχέση δεν είχε με τα μνημόνια που είχαμε αργότερα, τότε ο Γιώργος έβγαινε με την αριστερή γροθιά στους δρόμους και μας έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν, το λέει ακόμα βέβαια, αλλά εντάξει ποιά έχει γίνει σουρεάλ αυτή η φράση.

Ο Γιώργος δεν δέχτηκε λεφτά από την ΕΕ, αύξησε το έλλειμα και το έφτασε σε επίπεδο τέτοιο που φτάσαμε στο μνημόνιο. Αν όμως τότε που έβγαινε ο Γιώργος στους δρόμους άκουγε τον Καραμανλή μπορεί να είχαμε αποφύγει πολλά.

Όχι δεν είμαι Καραμανλικός αλλά η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί. Κίνημα αλλαγής με τον Σημίτη, τον Γιώργο και τις συμμορίες του δεν γίνεται. Κίνημα αλλαγής με διορισμένους σύνεδρους δεν γίνεται. Κίνημα αλλαγής με λόγια εκτίμησης και αγάπης από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επίσης δεν γίνεται.

Είστε κουραστικοί καταλαβετέ το!!!!!Αλλάξτε πορεία, ναι την θέλουμε την κεντροαριστερά αλλά πρέπει να κάνετε και αυτοκριτική και μετά συνεργαστείτε με όποιον θέλετε. Η αριστερά δεν σας έχει ανάγκη………

Σχολιάστε Ελεύθερα