Σε εξέλιξη η κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου στη σεισμόπληκτη Βρίσα

Το έργο του Δημοτικού Σχολείου της Βρίσας προχωρά καθοριστικά με τον Δήμο να στέλνει τις τελευταίες ημέρες όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που απαιτούνταν για τη μελέτη προς την ΚΤΥΠ Α.Ε, όπως είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Η ΚΤΥΠ από τη μεριά της ζήτησε το κτηριολογικό πρόγραμμα του σχολείου, που προκύπτει βάσει του αριθμού των μαθητών, όπου το δημοτικό σχολείο είναι τριθέσιο και το συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο μονοθέσιο, όπου ο Δήμος το εξασφάλισε μέσω του Υπουργείου Παιδείας και πλέον αναμένονται οι τελικές ενέργειες της εταιρίας των Κτηριακών Υποδομών.

Ο Δήμος αναμένει πια την τελική έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων για την εξασφάλιση της άδειας ολικής κατεδάφισης του εναπομείναντος κτηρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εστάλη προς έγκριση ομοίως στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, η αρχιτεκτονική μελέτη του κτηρίου του παλιού ελαιοτριβείου στην Αγία Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2021» στο οποίο ο Δήμος έχει εγκριθεί να συμμετέχει και μέρος αυτού αφορά την μετατροπή του παλιού ελαιοτριβείου σε πολυχώρο, που θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων μόνιμη έκθεση σχετικά γενοκτονίες που υπέστη ο Ελληνισμός αλλά και δράσεις και συνεργασίες με εκπαιδευτικό αντικείμενο.

ΕΡΤCategories: ΛΕΣΒΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: