Αν. Μιχαηλίδης: Εικόνα εγκατάλειψης δίνει η Χίος με τους εμβολιασμούς

Το νησί μας δίνει για μια ακόμα φορά την εικόνα της εγκατάλειψης στη μοίρα του και στον τομέα των εμβολισμών”, τονίζει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του Φαρμακευτικού και του Ιατρικού Συλλόγων Χίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στον εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων που ήδη εμβολιάζονται, με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά, καθιστούν τον στόχο της δημιουργίας φράγματος ανοσίας στον γενικό πληθυσμό, άπιαστο στόχο. Παράλληλα η ηλικιακή ομάδα των 75-78 ετών έχει πρακτικά αποκλειστεί αυτή την στιγμή από το πρόγραμμα εμβολιασμού, μιας και δεν κλείνονται καν ραντεβού για τους ανθρώπους αυτούς. Ένα μεγάλο ζητούμενο στο οποίο οφείλουν να απαντήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι το αν γίνεται ισόνομη κατανομή των εμβολίων σε όλη τη χώρα, με βάση των αναλογικότητα σε κατοίκους της κάθε περιοχής. Παραμένει βέβαια το μεγάλο κενό για τους κατοίκους των ορεινών χωριών της βορειοδυτικής Χίου, με τη μη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο Πολυδύναμο ιατρείο Βολισσού.

Αλλά και οι πολυδιαφημισμένες κινητές μονάδες εμβολιασμών είναι άφαντες. Τα άτομα με αναπηρία, τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν, αποκλείονται επίσης από τους εμβολιασμούς», τονίζει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, που όπως αναφέρει θα αναδείξουν αυτά τα θέματα στη στη Βουλή, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα