Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας για το σχέδιο του υπ.τουρισμού, που αφορά τα Ιαματικά λουτρά

Σε επιστολή της προς την διοίκηση του Δήμου Ικαρίας η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας ξεκαθαρίζει την άρνησή της στο σχέδιο του υπουργείου τουρισμού για τον σχηματισμό της εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» και προτείνει να συζητηθεί ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο.

Η επιστολή που υπογράφεται από όλους του δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης έχει ως εξής:

Πρόταση  της Λαϊκής Συσπείρωσης  για το επόμενο  Δημοτικό Συμβούλιο

Απόρριψη της πρότασης του νομοσχέδιου του Υπουργείου Τουρισμού για την δημιουργία της Α.Ε «Ιαματικές πηγές Ελλάδας».

Κύριε  Δήμαρχε.

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε (Δ.Τ Υπουργείου Τουρισμού – 29/1/21) ότι εκπονούνται σχεδιασμοί που αφορούν το μέλλον των ιαματικών πηγών της χώρας.

Από ένα σχέδιο νόμου που δεν έχει δοθεί ακόμα για διαβούλευση πληροφορηθήκαμε ότι το Β μέρος του νομοσχέδιου  (Άρθρα 7-14) διαμορφώνει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για να προχωρήσει η πλήρης ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των ιαματικών πηγών, μέσα από την ίδρυση της Α.Ε «Ιαματικές πηγές Ελλάδας».

Σε αυτή την Α.Ε σχεδιάζουν να μεταβιβάσουν χωρίς αντάλλαγμα τις ιαματικές πηγές του Δημοσίου και των Δήμων.  Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Άρθρο 8.2 «Μεταβιβάζονται, περιέρχονται ή παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα, δικαιώματα χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης, περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης φυσικών ιαματικών πόρων, ακινήτων και υποδομών και εγκαταστάσεων εντός αυτών ή εντός του περιβάλλοντος χώρου αυτών σε ακτίνα χιλίων μέτρων.

Πιστεύοντας ότι πρέπει άμεσα αυτός ο σχεδιασμός να αντιμετωπιστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς (Δήμους– επαγγελματικούς συλλόγους- σωματεία, κλπ) καλούμε την διοίκηση του δήμου να συμπεριλάβει το σχετικό θέμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (η οποία πρέπει να γίνει δια ζώσης),  ώστε  να εκφραστεί η κάθετη διαφωνία του δήμου Ικαρίας σε αυτή την προοπτική.  

 Οι  σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας

Λαρδάς Νικόλαος

Κουντούπης Στυλιανός

Καρούτσος Φανούριος

Κόχιλας  Σωτήριος

Τέσκος Σπύρος

Καλογερής Γεώργιος

Λαρδά- Καρίμαλη  ΒασιλείαCategories: ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΛΑΣ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: