Δημήτρης Τζανακόπουλος:Καταρρέει η εικονική πραγματικότητα

«Επιχειρήθηκε να συγκεντρωθεί εξουσία στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς έλεγχο»

«Χθες κατέρρευσε το επιτελικό κράτος. Η μισή Αττική έμεινε χωρίς ρεύμα πάνω από 30 ώρες» τόνισε, μιλώντας Στο Κόκκινο ο γραμματέας της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος

Μίλησε για τις ανεπάρκειες, την αποτυχία και τις απεγνωσμένες κινήσεις της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «ένα είδος παραδημοκρατικού καθεστώτος».

Υπογράμμισε ότι «την ίδια ώρα έχουμε τον νόμο που χαρίζει εκατομμύρια ευρώ σε καναλάρχες για να συνεχίζουν να προσκυνούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής, κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι «έχουμε μια Βουλή που υπολειτουργεί και η κυβέρνηση δεν νιώθει την ανάγκη να σταματήσει και να νομοθετεί μόνο για την διαχείριση της πανδημίας. Έχει την αίσθηση ότι μπορεί να εξυπηρετεί για να διευθετεί τα μεγάλα deals, να ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευση και να φτιάχνει πανεπιστημιακές αστυνομίες».

Διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ζητήσει εδώ και δύο μήνες να συζητηθούν οι παραβιάσεις πυρηνικών στοιχείων του κοινοβουλίου, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής δεν όριζε ημερομηνία συζήτησης. «Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα» είπε χαρακτηριστικά.  

Πρόσθεσε, όμως, ότι «η εικονική πραγματικότητα έχει αρχίσει να καταρρέει  και η κοινωνία βρίσκεται σε μια συνθήκη διεργασιών. Το είδαμε αυτό στα πανεπιστήμια και στον Πολιτισμό. Δημιουργούνται οι όροι που θα απαιτήσουν την δημοκρατική αλλαγή».

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα