«Μήδεια» : Η κυβέρνηση αντί να απαντήσει για το επιτελικό χάος κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ

Να κρυφτεί για το χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία εξέθεσε το επιτελικό κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί η κυβέρνηση.

Ο Χρήστος Ταραντίλης δεν είδε καμία ευθύνη της κυβέρνησης στη διαχείριση των τεράστιων προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία και απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε να πει πως «όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διάταξη μάχης για την οργανωμένη αποκατάσταση ζημιών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι «οι πολίτες ζητούν υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από μια πρωτοφανή κακοκαιρία κι όχι κομματικούς καυγάδες», καθώς την ίδια ώρα πολλά σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα εδώ και ημέρες ενώ και ο ίδιος ο κ. Ταραντίλης ανοίγει «κομματικούς καυγάδες» λέγοντας ότι τον Δεκέμβριο του 2017, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «χιλιάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους, όχι για λίγα λεπτά όπως είπε (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ), αλλά επί 8 ώρες στην Αθηνών – Λαμίας».

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αφωνία της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το «επιτελικό μπάχαλο» και στη διαχείριση της κακοκαιρίας ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι «επί 3 ημέρες έχουμε αποφύγει να απαντήσουμε στις διαρκείς ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διάταξη μάχης για την οργανωμένη αποκατάσταση ζημιών».

Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει ότι «τις τελευταίες 48 ώρες οι κάτοικοι της Αττικής ζουν κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια τους το τι σημαίνει “επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη”».

Παράλληλα, ο ίδιος υπενθυμίζοντας ότι «ολόκληρες περιοχές βρίσκονται ακόμα χωρίς ρεύμα και νερό, και οι απεγνωσμένοι πολίτες μάταια ζητούν βοήθεια από τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς κανείς δεν απαντά στα τηλέφωνα», σημειώνει ότι «χθες εκατοντάδες πολίτες ξεροστάλιαζαν στους σταθμούς του ΗΣΑΠ γιατί κανείς δεν τους ενημέρωνε πως διακόπηκαν τα δρομολόγια».

«Τα εκχιονιστικά, δε, μέσα στην πόλη εμφανίζονται μόνο στους δρόμους που πρόκειται να περάσει ο πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα η ελληνική κοινωνία αποσβολωμένη βλέπει μέσα στη Βουλή να ψηφίζεται από την κυβέρνηση ο τριπλασιασμός των μισθών των γαλάζιων goldenboys, σαν να μην συμβαίνει τίποτα», σχολιάζει ο Ν. Ηλιόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «το μπάχαλο και την αλαζονεία της κυβέρνησης θα θυμούνται οι πολίτες και από αυτή την περιπέτειά που τους έβαλε ο κ. Μητσοτάκης».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει απευθυνόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «καλό θα ήταν να θυμηθεί ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση, να σταματήσει να κάνει φθηνή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και να αρχίσει να απαντά στους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι το 2017, η Νέα Δημοκρατία είχε εκδώσει ανακοίνωση για τα όσα είχαν συμβεί λόγω κακοκαιρίας, καταγγέλλοντας την «ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού», και κάνοντας λόγο για «ανικανότητα».

ΑΥΓΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα