Αίτημα για αποκατάσταση του ΚΑΠΗ Άντισσας

Αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αποκατάσταση του κτηρίου του ΚΑΠΗ Άντισσας υπέβαλε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, καθώς όπως τονίζει υπάρχει πρόθεση από πλευράς του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να συμβάλλει προκειμένου να βρεθεί λύση για το παροπλισμένο ΚΑΠΗ Άντισσας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει ήδη έτοιμο σχέδιο προκειμένου να θέσει σε πλήρη λειτουργία και τα τρία γηροκομεία ευθύνης του: εκείνο του Πολιχνίτου, της Αγίας Παρασκευής και της Άντισσας. Με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου να αιτείται και επισήμως προχτές την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας, για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ για τις επισκευές του κτηρίου.

Σύμφωνα τώρα με τον σχεδιασμό του Δήμου και όπως τον εξηγεί και ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Στρατής Ζαφείρης, στόχος του Δήμου είναι “η αναβάθμιση του ΚΑΠΗ Άντισσας σε γηροκομείο και όχι απλά η διατήρησή του στο παλαιό του καθεστώς. Προκειμένου υπό την «ομπρέλα» του Δήμου και για τις τρεις αυτές Μονάδες, να καταστεί δυνατή η παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στη Δυτική Λέσβο.”

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα