Ζητούν να δημιουργηθεί ΕΜΑΚ Αιγαίου στην Σάμο

Τη δημιουργία ΕΜΑΚ Αιγαίου με έδρα την Σάμο ζήτησε η Ένωση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου από τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη. Στην συνάντηση που έγινε στο γραφείο του κ. Μουτζούρη παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης, Ντίνος Γεώργιος, ο γραμματέας, Καλέλλης Χρήστος, και ο οργανωτικός γραμματέας, Αφαλωνιάτης Παναγιώτης, οι οποίοι έθεσαν στον Περιφερειάρχη το θέμα και ζήτησαν την παρέμβαση του.

Ο κ. Μουτζούρης από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι απολύτως δίκαιο και λογικό το αίτημα τους, ενώ επικοινώνησε με τον βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, ενημερώνοντάς τον για το συγκεκριμένο θέμα, συμφωνώντας ότι από κοινού θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει προς όφελος των νησιωτών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ΕΜΑΚ στην Σάμο, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια είναι η μόνη περιοχή Πανελλαδικά που δεν διαθέτει ειδικές δυνάμεις αντιμετώπισης καταστροφών και πλέον μετά τους σεισμούς και τις πλημμύρες που εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά στα νησιά, αυτό κρίνεται επιβεβλημένο.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα