Να μην κλείσουν τα υποθηκοφυλάκεια στη Λέσβο ζητά με ερώτησή του ο Γ. Μπουρνούς

Tη συνέχιση λειτουργίας των εννιά Υποθηκοφυλακείων και των δύο Κτηματολογικών Γραφείων στη Λέσβο, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης , ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Σήμερα λειτουργούν τέσσερα Υποθηκοφυλακεία στο Δήμο Μυτιλήνης και πέντε στον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε», που αποτελεί, πλέον, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προβλέπεται η κατάργηση και των εννέα άμισθων Υποθηκοφυλακείων του νησιού και η δημιουργία μόλις ενός Κτηματολογικού Γραφείου στην πόλη της Μυτιλήνης.

“Ο σχεδιασμός αυτός – αναφέρει ο κ. Μπουρνούς – θα προκαλέσει σημαντικά και δυσεπίλυτα προβλήματα, επιβαρύνοντας  την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού, εφόσον, σε αρκετές περιπτώσεις, οι συναλλασσόμενοι με την υπηρεσία, θα καλούνται να διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις, για να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους. Επιπλέον, η συγχώνευση των εννέα Υποθηκοφυλακείων του νησιού σε ένα μοναδικό Κτηματολογικό Γραφείο θα οδηγήσει σε συσσώρευση όλων των υποθέσεων και των αρχείων. Ενώ προβλέπεται η υλοποίηση της όλης  διαδικασίας  εντός  του Φεβρουαρίου, δεν  έχει  γίνει  γνωστός  ο  σχεδιασμός των ενεργειών για την εύρυθμη και ασφαλή μεταφορά του  τεράστιου  όγκου των αρχείων, ούτε έχει διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος που να διασφαλίζεται η λειτουργική ταξινόμηση και αποθήκευσή τους”.

Ο Γιάννης Μπουρνούς με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ζητά από τον κ. Πιερρακάκη να θεσμοθετηθεί και να λειτουργήσει  δεύτερο  Κτηματολογικό  Γραφείο  στη  Καλλονή, ώστε να  μετριάσει τα επερχόμενα προβλήματα και να εγγυηθεί την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους πολίτες της Λέσβου. 

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα