ΕΚΣ:Οι ιμπεριαλιστές βομβαρδίζουν την Συρία

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.  ΑΠΟ ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία σήμερα το πρωί ξεκίνησαν βομβαρδισμούς στη Συρία, με την ανοχή των άλλων κρατών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Οι φονιάδες των λαών, για τα κέρδη των μονοπωλίων, ξεκίνησαν νέο αιματοκύλισμα, ανοίγοντας και άλλο τον κύκλο του θανάτου στην περιοχή μας.

Το Αιγαίο και η ευρύτερη περιοχή έχει γεμίσει ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία, αεροπλάνα και πυραύλους. Όλα τα κράτη (ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία, Κίνα, Τουρκία κλπ) έχουν συσσωρεύσει μεγάλες πολεμικές δυνάμεις κάνοντας την περιοχή κυριολεκτικά μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Τα όπλα έχουν βγει και το μοίρασμα της Γης έχει ξεκινήσει εκ νέου, με τον πόλεμο να παίρνει νέα τροπή και να γενικεύεται.

Είναι πρόσχημα τα χημικά στη Συρία. Αιτία του πολέμου και της σημερινής επίθεσης είναι οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων των διαφόρων κρατών για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι και το μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των ενεργειακών πηγών στην ευρύτερη περιοχή. Ποιος θα ελέγχει τους δρόμους μεταφοράς τους. Για τα συμφέροντα και τα κέρδη των μονοπωλίων τα ιμπεριαλιστικά κράτη χύνουν το αίμα των λαών, βομβαρδίζουν και ισοπεδώνουν περιοχές, σκορπίζουν θάνατο, ξεριζώνουν ανθρώπους, δημιουργούν νέους πρόσφυγες και μετανάστες. Γι αυτούς τους λόγους αυξάνεται η Τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα προς τη χώρα μας.

Για τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλίων παίρνει μέρος η Ελλάδα στον πόλεμο, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδιώκοντας «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας, παραχωρώντας λιμάνια, αεροδρόμια, γη, αέρα και θάλασσα στους μακελάρηδες, στέλνοντας φαντάρους και στρατιωτικούς σε άλλες χώρες, δίνοντας το 2% του ΑΕΠ μας (του ιδρώτα του λαού μας δηλαδή) στο ΝΑΤΟ. Όπως με ευθύνη και συμμετοχή των προηγούμενων κυβερνήσεων διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία κλπ. Κάνει λυκο-συμμαχίες με άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη. Συμμετέχει σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στα κόμματα του κεφαλαίου και στην αστική τάξη της χώρας.

Καλούμε την εργατική τάξη, το Σαμιώτικο και Ικαριώτικο λαό, τους φαντάρους και στρατιωτικούς που υπηρετούν στα νησιά μας να βγάλουν συμπεράσματα. Ο ελληνικός λαός και τα νησιά μας έχουν μπει σε μια επικίνδυνη πολεμική δίνη. Ο πόλεμος τείνει να γενικευτεί στην περιοχή και παγκόσμια.

Λέμε σε όλους τους τόνους:

ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ!

ΛΑΕ ΒΓΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ και δυνάμωσε την πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Απαίτησε εδώ και τώρα απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο.

ΛΑΕ ΒΓΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ και διεκδίκησε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Είναι μακελάρηδες. Δεν προσφέρουν ασφάλεια αλλά δημιουργούν πολέμους. Δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Άλλα σύνορα υπερασπίζονται οι φαντάροι μας και οι πιλότοι μας και άλλα το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.

ΛΑΕ ΒΓΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ και πάλεψε να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

ΛΑΕ ΒΓΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ και φώναξε για να γυρίσουν πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα και στρατιωτικές αποστολές που είναι εκτός συνόρων. Να μην γίνουν οι φαντάροι μας, τα παιδιά μας και εμείς κρέας στα κανόνια και στους πυραύλους τους.

ΛΑΕ ΒΓΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ και απαίτησε να μην υπάρξει καμιά αλλαγή των συνόρων μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

ΛΑΕ απομόνωσε τους εθνικιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και φίμωσε όποια άλλη εθνικιστική φωνή χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο.

ΛΑΕ με τη δράση σου δυνάμωσε την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Διεκδίκησε τον άμεσο απεγκλωβισμό τους, με ασφάλεια, από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα και από τη χώρα μας προς όπου επιθυμούν.

Πρέπει τώρα να δυναμώσει η φιλία των λαών. Δεν είναι εχθροί μας οι γείτονες λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και τα μονοπώλια των διαφόρων κρατών. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους Τούρκους, Σκοπιανούς, Σύριους, Αλβανούς κλπ εργάτες. Τα αφεντικά όλων μας είναι ο πραγματικός εχθρός μας. Εκφράζουμε αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας και κάθε χώρας που αυτή τη στιγμή «χτυπιέται» από τον πόλεμο.

Το εργατικό κίνημα και τα σωματεία του νομού μας έχουν καθήκον να οργανώσουν την πάλη της εργατικής τάξης και του λαού.

Σημαίνουμε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ και κάνουμε κάλεσμα για επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Δίνουμε αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευσης και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Για την τελική νίκη των λαών!

ΛΑΕ ΒΓΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΑΓΩΝΙΣΟΥ!

ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!Categories: ΣΑΜΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: