Ο γόνος της εφοπλιστικής οικογένειας μιλάει στο enikos

Εξιτήριο έχει πάρει εδώ και λίγες μέρες ο 25χρονος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, ο οποίος στα τέλη Μαρτίου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ βρισκόταν στην Ικαρία, όπου είχε μεταβεί μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από το Λονδίνο.

Στο νησί από την πρώτη στιγμή που είχε γίνει γνωστό το περιστατικό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με τους κατοίκους να είναι τρομοκρατημένοι για το ενδεχόμενο διασποράς του ιού, ενώ ο δήμος Ικαρίας δήλωνε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του 25χρονου. Την ίδια ώρα μάλιστα τρεις δικηγόροι προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο ζητώντας από τον 25χρονο να πληρώσει ο ίδιος τα έξοδα της αεροδιακομιδής του, καθώς και παρελκόμενα έξοδα.

Ο 25χρονος τελικά πήρε εξιτήριο πριν από μερικές ημέρες από το Θριάσιο και πλέον έχει αναρρώσει πλήρως, ενώ ο Δήμος Ικαρίας φαίνεται πως τελικά δεν θα προσφύγει εναντίον του, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Το ενικος επικοινώνησε με τον δήμο Ικαρίας, όπου σημειωτέον πέρα από τις δηλώσεις του Δημάρχου εκείνες τις μέρες, δεν είχε φανεί πουθενά, και όπως γράφεται ο Δήμος δείχνει πρόθεση συμφιλίωσης με τον νεαρό, ενώο 25 χρονος δηλώνει πως θέλει όποτε του επιτραπεί να κάνει διακοπές στο νησί.

Ο Δήμος συγκεκριμένα γράφει τα εξής:

Ο Δήμος Ικαρίας δείχνοντας τα αναγκαία αντανακλαστικά άμεσα ανταποκρίθηκε στο περιστατικό και μερίμνησε για την προστασία των πολιτών. Ευτυχώς κανένα άλλο κρούσμα δεν εμφανίσθηκε στο νησί μας . Με βάση την έρευνα που διενεργήσαμε από την πρώτη στιγμή δεν προέκυψε εκ μέρους του νεαρού κάποια παραβίαση Υπουργικής Απόφασης ή άλλης διάταξης σχετικά με την καραντίνα ή κάποιο άλλο μέτρο αντιμετώπισης του ιού. Η μετακίνησή του από το Λονδίνο προς την Ελλάδα και από τον Πειραιά προς την Ικαρία έγινε σε χρονική στιγμή κατά την οποία δεν είχαν επιβληθεί οι γνωστοί περιορισμοί. Ως εκ τούτου δεν τίθεται ζήτημα αναζήτησης οποιονδήποτε ευθυνών από την πλευρά του Δήμου, καθώς ουδεμία παράνομη πράξη προέκυψε να τελέσθηκε εκ μέρους του», σημειώνει επίσης η δημοτική αρχή στη δήλωσή της.

«Με δεδομένη την έλλειψη άλλου κρούσματος στο νησί μας, αλλά και την επιτυχή ανάρρωση του νεαρού ασθενή, το όλο ζήτημα φαίνεται πως εξελίχθηκε με τον καλύτερο πιθανό τρόπο. Παραμένουμε σε ετοιμότητα και ευχόμαστε περαστικά στον νεαρό και θα χαρούμε να τον υποδεχθούμε στην Ικαρία, όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Περίεργο ξαφνικά το απολωλός πρόβατο έγινε καλώς βέβαια για εμάς ένας νεαρός που θα χαρούμε να υποδεχτούμε στο νησί, δεν γνωρίζουμε εαν οι κάτοικοι νοιώθουν το ίδιο αλλά κύριε Καλαμπόγια μήπως βιαστήκατε? Μήπως ωθήσατε τους κατοίκους του νησιού μας στη βία? Ήσασταν έξαλλος και τώρα άλλα λέτε. Μήπως τελικά πρέπει και σεις να ζητήσετε ένα συγνώμη από τον νεαρό? Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση και δεν μας απασχολεί και ποιά απάντηση θα δοθεί στα παραπάνω ερωτήματα.

Στο ρεπορτάζ του ενικός αναφέρετε και η επικοινωνία της σελίδας με τον νεαρό, όπου δήλωσε τα εξής:

Ο 25χρονος αναφέρει ότι βρίσκεται πλέον υγιής στο σπίτι του στην Αθήνα, καθώς πήρε εξιτήριο στις 13 Απριλίου, ενώ στέλνει το μήνυμα ότι ο «κορονοϊός μπορεί να χτυπήσει τον καθέναν, ανεξαιρέτως ηλικίας, κι ακόμη κι αν είσαι νέος τα συμπτώματα μπορεί να μην είναι ελαφρά και να χρειαστεί να νοσηλευτείς».

Ερωτηθείς για την πρόθεση του Δήμου να μην προσφύγει εναντίον του τελικά, δηλώνει ικανοποιημένος καθώς με αυτόν τον τρόπο αποκαταστάθηκε η αλήθεια και τονίζει ότι αν με οποιονδήποτε τρόπο αναστάτωσε τους κατοίκους της Ικαρίας, αυτό δεν συνέβη εσκεμμένα. Όπως επισημαίνει , ανυπομονεί να επισκεφθεί το νησί που τόσο αγαπά, όταν αρθούν οι περιορισμοί .

Ας θυμηθούμε τι είχε πει όμως ο δήμαρχός μας (29 Μαρτίου 2020)

Τα συμπεράσματα δικά σας

Δείτε το πλήρες ρεπορτάζ του Ενικός 



Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: