ΣΕΝΙ:Συμπληρώνονται 18 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείο Ικαρίας

Συμπληρώνονται σήμερα 18 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ ανοιχτά της Ικαρίας που στοίχησε τη ζωή στο πλήρωμα του ελικοπτέρου, το οποίο ερχόταν να διακομίσει συμπατριώτη μας. Ο κυβερνήτης Ευστράτιος Φωτιάδης, ο συγκυβερνήτης Ηλίας Λέντης, ο γιατρός Μαγκέντ Σαφάντι και ο διασώστης Κουρούλης Ιωάννης θα παραμείνουν χαραγμένοι παντοτινά στις μνήμες μας ως θύματα όχι ενός ¨ατυχήματος¨ ή λόγω μιας ¨κακιάς στιγμής¨, αλλά ενός εγκλήματος.

Η προμήθεια και χρήση για τις διακομιδές των προβληματικών ελικοπτέρων τύπου Agusta που όλα τους παρουσίαζαν βλάβες και ατυχήματα, αλλά κυρίως, η εγκληματική χρόνια υποστελέχωση και εγκατάλειψη από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις του νοσοκομείου της Ικαρίας, που αναγκαστικά διακόμιζε περιστατικά λόγω των ελλείψεων αυτών, αποτελούν τις κύριες αιτίες για την πτώση του ελικοπτέρου.

Άλλωστε, το ίδιο το πόρισμα των επιθεωρητών του υπουργείου υγείας, αναφέρει με αφορμή την πτώση του ελικοπτέρου, πως η ανάπτυξη και στελέχωση των μονάδων υγείας για την παροχή θεραπείας στον τόπο μας αποτελούν την ασφαλέστερη και οικονομικότερη λύση.

Προκειμένου να έχουμε την δημόσια δωρεάν υγεία που δικαιούμαστε και να μην χρειάζονται διακομιδές που στον τόπο μας πληρώθηκαν με ανθρώπινες ζωές, ο σύλλογός μας και η τοπική κοινωνία έχουν δώσει  αγώνες που επέφεραν ουσιαστικές νίκες.

Παράλληλα αναδεικνύαμε – και συνεχίζουμε να το κάνουμε εν μέσω πανδημίας παρά τα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις – τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία στον τόπο μας αλλά και πανελλαδικά, λόγω των διαχρονικά εφαρμοζόμενων πολιτικών. Αυτούς τους σκοπούς, δηλαδή την αγωνιστική αποδοκιμασία των εφαρμοζόμενων εγκληματικών πολιτικών και την ανάδειξη των διαχρονικών προβλημάτων μας θέλησε να εξυπηρετήσει και το κάλεσμά μας για συγκέντρωση στο νοσοκομείο με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, ως κύριου εκφραστή των πολιτικών αυτών.

Κρίνουμε αναγκαίο στο σημείο αυτό να διαχωρίσουμε ως σύλλογος την θέση μας από υβριστικά σχόλια και άστοχες συμπεριφορές που έλαβαν χώρα στην πλατεία του Αγίου κατά την διάρκεια της κινητοποίησης. Αυτές αφορούν αποκλειστικά και μόνο αυτούς που τις εκφέρουν και δεν ταυτίζονται σε καμία περίπτωση με τον σύλλογό μας. Ο σύλλογός μας είναι οι ανακοινώσεις του, τα δελτία τύπου του και οι δημόσιες τοποθετήσεις του και ουδέποτε υιοθετήσαμε ή προτρέψαμε σε συμπεριφορές που αμαυρώνουν τους αγώνες του και το κίνημα γενικότερα. Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στα συνθήματα ή στην γεμάτη αυθορμητισμό και αγανάκτηση αποδοκιμασία και το ¨ού¨ που εισέπραξε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του.

Συνεχίζουμε δυναμικά στο δρόμο των αγώνων – Τιμούμε την μνήμη του αδικοχαμένου πληρώματος του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ

Όλοι στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που καλεί ο σύλλογός μας την Τρίτη 16 Φλεβάρη και ώρα 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση που καλεί η ΠΟΕΔΗΝ.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΠΑΝΤΟΥ – ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ – ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα