Στην Βουλή το πρόβλημα με την υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου Ικαρίας

Χωρίς προσωπικό διάφορες κρίσιμες και νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου Ικαρίας και οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, ερωτούν μέσω της Βουλής τον Υπουργό Εσωτερικών κ. π. Σκουρλέτη, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

α) Να εγκριθούν άμεσα από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, όλες οι σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας που έχουν σταλεί από τον Φεβρουάριο, δίνοντας μια άμεση λύση τουλάχιστον για το 2018.

β) Να διασφαλιστούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και παράλληλα να προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης πρόσληψης τουλάχιστον 27 μονίμων υπάλληλων (6 εργάτες καθαριότητας – 2 τεχνίτες υδραυλικοί – 2 εργάτες ύδρευσης – 1 ηλεκτρολόγος – 2 χείριστες μηχανημάτων – 3 Τ.Ε Βρεφονηπιοκόμοι – 2 ΔΕ Βρεφονηπιοκόμοι – 2 Δ.Ε Μάγειρων – 2 ΥΕ καθαριστριών – 3 Δ.Ε διοικητικών – 2 Π.Ε διοικητικών), με την ανάλογη οικονομική ενίσχυση του δήμου.

Επίσης, το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Β. Αιγαίου (ΠΕΔ) στην τελευταία του συνεδρίαση (19/4) εκφράζει ομόφωνα τη στήριξη του στο Δήμο Ικαρίας και ζητά την προσωπική παρέμβαση του υπουργού εσωτερικών για την εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα