Φαγοπότι Μητσοτάκη στην Ικαρία: Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει κάθε απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την εντολή στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ για «θάψιμο» της είδησης σχετικά με το φαγοπότι του Κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και τη μη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του πρωθυπουργού με τον πρώην πλέον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ.

Παράλληλα η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών καταγγέλλει και «κάθε απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης» προσθέτοντας ότι «Τέτοιου είδους ενέργειες πλήττουν την εικόνα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι ήταν πραγματικό το σημείωμα, αλλά σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έκανε λόγο για προβοκάτσια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Με αφορμή πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν οδηγίες σε σχέση με τα ρεπορτάζ στην Ικαρία και την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το γεγονός και κάθε απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης. Τέτοιου είδους ενέργειες πλήττουν την εικόνα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις και η ΕΣΗΕΑ είναι σε επαγρύπνηση για τυχόν μετακύληση ευθυνών σε απλούς εργαζομένους».

ΑυγήCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags: , , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: