Οι παρεμβάσεις στην Ικαρία για την πανελλαδική ημέρα δράσης (28-04)

Πολύμορφες παρεμβάσεις από εργαζόμενους ιδιωτικού & δημόσιου τομέα, συνταξιούχους, ανέργους και συλλόγους γυναικών πραγματοποιήθηκαν στην Ικαρία σε διάφορους χώρους δουλειάς, για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.

Imera drasis 28-4

Συγκεκριμένα:

 • Στο Νοσοκομείο Ικαρίας παράσταση διαμαρτυρίας προς την Διοίκηση του, από μέλη της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας και από σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων, οικοδόμων και συνταξιούχων με αιτήματα για πλήρη στελέχωση με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, δήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας, διεκδίκηση παιδιάτρων που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των παιδιών μας.
 • Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άγ.Κήρυκο ,διεκδικώντας δουλεία με δικαιώματα και κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν με τις π.ν.π. Επιδόθηκε και σχετικό υπόμνημα από το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων προς τη διοίκηση του οαεδ.
 • Στον Εύδηλο, στο δημοτικό κατάστημα, κατατέθηκε υπόμνημα προς την διοίκηση του Δήμου Ικαρίας, από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας-Φούρνων. Τα αιτήματα είναι:
  1. Πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας.
  2. Μέτρα προστασίας για υγεία και ασφάλεια εργαζομένων και χορήγηση μαπ.
  3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλες τις υπηρεσίες σύμφωνα με τις ανάγκες.
  4. Μονιμοποίηση των καθαριστριών των σχολικών μονάδων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Για την ημέρα της 1ης ΜΑΗ, θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, συμβολικές δραστηριότητες στο Μνημείο των Εκτελεσμένων της Καισαριανής στο Εύδηλο. Τιμώντας έτσι όλους νεκρούς της τάξης μας, κόντρα στη σιωπή που θέλει να επιβάλει η μεγαλοεργοδοσία και η κυβέρνηση με την απροκάλυπτη προσπάθεια τους για υποβάθμιση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων και δημιουργία σύγχυσης στους εργαζομένους ,με την πρόταση τους για μεταφορά της εργατικής πρωτομαγιάς σε … άλλη ημερομηνία.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλίκό

https://www.facebook.com/media/set?set=a.3239833719575577&type=3

Τους γελάσανε αν νομίζουν ότι θα επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, στα μικρομάγαζα του νησιού, στις γειτονιές και στα χωριά. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα (μάσκες, γάντια, αποστάσεις κλπ) οι εργαζόμενοι της Ικαρίας θα είναι εκεί με το σύνθημα: Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, δε θα πληρώσει ξανά ο λαός.

Σχολιάστε Ελεύθερα