Μεταναστευτικό: Εκτάκτως στη Σάμο ο Μηταράκης

Μετά τις φωτιές και τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο Βαθύ ο αρμόδιος υπουργός για το μεταναστευικό θα βρεθεί στο νησί το πρωί της Τρίτης.

mitarakis111-768x512

Ύστερα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας και είχαν ως αποτέλεσμα το κάψιμο σκηνών και οικίσκων στο Κ.Υ.Τ. στο Βαθύ.

H Σάμος, είναι καζάνι που βράζει μετά τα συνεχή επεισόδια στο ΚΥΤ του νησιού με την τοπική αυτοδιοίκηση να ζητά την άμεση ενίσχυση του νησιού με αστυνομικές δυνάμεις και παράλληλα αποσυμφόρηση.

Διαβάστε τις δηλώσεις το Δημάρχου Ανατολικής Σάμου στο πρώτο θέμα

Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει νέα φωτιά, αυτό συμβαίνει συνέχεια εδώ.Είναι τέτοια η βιαιότητα των επεισοδίων που δεν αποκλείεται την επόμενη ώρα να έχουμε νέα πυρκαγιά και συμπλοκές. Έχουν καεί σκηνές,κοντέινερ και μάλιστα η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε κοντέινερ που φιλοξενούνται ανήλικα παιδιά. Είναι τραγική η κατάσταση, έκρυθμη με τοπικές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις δυνάμεις και μάλιστα έχουμε ζητήσει από το πρωί από τον Υπουργό να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις του νησιού.Το ρεύμα έχει κοπεί και για λόγους ασφαλείας δεν υπάρχει ρεύμα στην περιοχή,ένα μέρος της Σάμου αυτή τη στιγμή δεν ηλεκτροδοτείται.Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δέκα άτομα και δύο πυροσβέστες.Μετά το φραγμό της αστυνομίας πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα, είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα

Για τα επεισόδια έχουν προσαχθεί επτά άτομα στην Αστυνομία, ενώ από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί ελαφρά δέκα άτομα και δύο πυροσβέστες.Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΑΜΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: