Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19.30: Ανακοινώνει το Lockdown

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 19:30, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Οπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σκληρό lockdown για την Αττική μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, όπως αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι στην έκτακτη συνεδρίασή τους.

Το μέτρο αφορά προς το παρόν μόνο την Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία (16 υπέρ και 8 λευκά) υπέρ του σκληρού lockdown στην Αττική, κατά τα πρότυπα του Μαρτίου, ενώ αυτή την ώρα συζητούν και για τη Θεσσαλονίκη.

Τα τρία στοιχεία που ανησύχησαν τους ειδικούς

Στο προηγούμενο ρεπορτάζ για το θέμα, όπου περιείχε και τις αντιδράσεις των κομμάτων είχαμε αναφέρει ότι τα τρία σημεία που οδήγησαν στη απόφαση αυτή είναι τα εξής:

  • Η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία,
  • η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ και
  • η συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Από τι φαίνεται μάλιστα θα ανακοινωθεί 4ψήφιο νούμερο σε κρούσματα στην Αττική, μένει βέβαια να το δούμε όταν θα έρθει η επίσημη ανακοίνωση. Ο Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του, ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει την λήψη μέτρων στην Αττική.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Αναμένουμε πλέον τις ανακοινώσειςCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ

Tags: , , , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: