Κινητοποιήσεις σε νησιά ενάντια στο νομοσχέδιο, για ανοιχτές ασφαλείς σχολές

Ο συντονισμός του αγώνα  ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση συζητήθηκε σε διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες Σάββατο, με πρωτοβουλία του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού Σάμου και με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών του ιδρύματος από τα έξι νησιά στα οποία απλώνονται οι σχολές του.

Από πρόσφατη κινητοποίηση στη Ρόδο

Οι φοιτητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, την  Τετάρτη  στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κύπρου στη Ρόδο, στην πλατεία Καρλοβάσου στη Σάμο, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη και στην πλατεία Μιαούλη στη Σύρο. Παράλληλα, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκονται στην Αθήνα θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων.

«Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου μπορεί να είμαστε “διασκορπισμένοι” στα νησιά του Αιγαίου και σε όλη τη χώρα, όμως ενώνουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες συμφοιτητές που αγωνιούμε για τις σπουδές και το μέλλον μας. Εδώ και ένα χρόνο είμαστε μακριά από τις σχολές μας, από τα εργαστήριά μας, προσπαθώντας να σπουδάσουμε πίσω από μία οθόνη. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να ανοίξουν οι σχολές μας με ασφάλεια, για να λυθούν ουσιαστικά προβλήματα στη σίτιση, στη στέγαση, σε άλλες σοβαρές ελλείψεις υποδομών που κρατάνε τους φοιτητές μακριά από τον τόπο σπουδών τους, αλλά νόμιζε βρήκε ευκαιρία να ετοιμάσει αυτό το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που εντείνει την καταστολή και τα εμπόδια στις σπουδές μας. Λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο! Οι φοιτητές δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Δεν χαρίζουμε τις σπουδές και το μέλλον μας!», τονίζεται σε δελτίο Τύπου που αναφέρεται στη σύσκεψη και στα αιτήματα των φοιτητών. 

«Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στα νησιά, στις πόλεις που ζουν για όσους είναι μακριά από τον τόπο σπουδών τους! Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους πανεπιστημιακούς, τους διοικητικούς και όλους τους υπαλλήλους του πανεπιστημίου, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν θέση δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα που μας αφορά όλους!», τονίζεται.

902Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: