Αντιδράσεις για τις θετικές ψήφους στη νέα δομή από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, να αποφασίσει με 16 θετικές ψήφους, 15 αρνητικές και ένα παρών, για την δημιουργία νέας δομής προσφύγων-μεταναστών στη Λέσβο. Μετά την χθεσινή ανακοίνωση των 16, που υπεραμύνονται για τη θετική τους ψήφο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντιδρούν με νέες ανακοινώσεις τους.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ανδρεαδέλλη Βασιλική, Ζερβού Μαρία, Μαλλιαρός Δημήτρης  και Χιωτέλλη Εριφύλη, της παράταξης “Με Πυξίδα τον Πολίτη” σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: “Δε πείθετε κανέναν κύριοι! Κ. Κύτελη, και κ .Χατζηγιάννη, μιας και εσείς αναλάβατε να εκπροσωπήσετε στα ΜΜΕ τον κ. Δήμαρχο, Όσες σελίδες και αν σας χρειαστούν για να απαντήσετε, δεν θα μπορέσετε μέσα σ’ αυτές να κρύψετε τη μία και μοναδική αλήθεια! Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος, ο κ. Αθανασίου και ο Υπουργός κ. Μηταράκης: Είπατε ψέματα! Είπατε ψέματα, για να εμποδίσετε τους προέδρους των κοινοτήτων να ψηφίσουν και να υφαρπάξετε μια απόφαση, με μια μόνο ψήφο διαφορά, παρόλο το πραξικόπημά σας!

Είπατε ψέματα, πως δεν έχει οριστεί η περιοχή, μόνο και μόνο για να μην τοποθετηθείτε πάνω στο θέμα που εμείς οι 11 σας καλέσαμε να τοποθετηθείτε: Για τη δομή των 5000 ατόμων στη θέση Βάστρια.

Δεν προκαλέσαμε συζήτηση επί παντός επιστητού κύριοι! Και μην εκτίθεστε λέγοντας πως δεν έχουμε πρόταση, γιατί κατά καιρούς την έχουμε καταθέσει στα ΔΣ με τις τοποθετήσεις μας, καθώς και στα ΜΜΕ με την αρθρογραφία μας! Και παραμένει ίδια και σταθερή εδώ και ένα χρόνο, σε αντίθεση με την δική σας που άλλαξε, κάνοντας στροφή 180 μοιρών! Σας έχουμε πει ότι όμως, ότι δε συζητάμε τίποτα αν δεν ολοκληρωθεί η αποσυμφόρηση! Εσείς ούτε αυτό το ακούσατε! Τι περίεργο, εκτός από επιλεκτική μνήμη τώρα τελευταία έχετε αποκτήσει και επιλεκτική ακοή! Αντί να τοποθετηθείτε επί της ουσίας της πρότασης μας, καταθέσατε ένα ψήφισμα «έκθεση ιδεών και επιθυμιών» ως αμνήμονες και κωφοί!

Και τώρα αγαπητοί (16) συνάδελφοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ από χτες είδατε το έγγραφο με το οποίο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προβαίνει σε πρόσκληση υποβολής προσφορών, για « Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη θέση Πλάτη της Δημοτικής ενότητας Θερμής του Δήμου Μυτιλήνης, με ημερομηνία 28/01/2021, (άρα την Τετάρτη 3/02/2021ο Υπουργός κ. Μηταράκης , ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Αθανασίου και ο Δήμαρχος κ. Κύτελης το ήξεραν) αντί να τους εγκαλέσετε που σας εξαπάτησαν (ή ξέρατε κι εσείς;)εγκαλείτε εμάς που σας είπαμε την αλήθεια!Και ο κατήφορος δεν έχει τέλος!

Με τη χθεσινή σας ανακοίνωση πέφτετε ακόμα πιο χαμηλά! Αποκαλείτε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, «πρόβλημα και παράγοντα διατάραξης της ομαλότητας» ενώ είναι δικαίωμα διασφαλισμένο από το διεθνές δίκαιο, από το ελληνικό σύνταγμα και από τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας! Και λυπούμαστε πραγματικά γιατί μέσα στους 16 δημοτικούς συμβούλους βρίσκονται και εκπαιδευτικοί! Ειλικρινά δεν το περιμέναμε!

Ότι και να λέτε λοιπόν, ξέρετε πως αυτό που κάνατε δε «μαζεύεται». Θα έχετε όλη την ευθύνη για κάθε εξέλιξη από εδώ και πέρα και όχι απέναντι στους 11 ή τους 15 που καταψήφισαν, αλλά απέναντι στο Λεσβιακό λαό.

Όλα τα άλλα είναι τσάμπα λόγια που ούτε εσάς τους ίδιους δεν μπορούν να πείσουν!”

Από την ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ», οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αστυρακάκης Κωνσταντίνος, Κατζανός Γεώργιος, Ψωμάς – Ατσίδης Θεόδωρος, απαντώντας στις δηλώσεις τονίζουν:  “Αγαπητοί συνάδελφοι της διαμορφούμενης – στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο – πλειοψηφίας, φανταζόμαστε ότι μετά και τις αποκαλύψεις των δύο τελευταίων ημερών που επιβεβαιώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο την δρομολόγηση δημιουργίας της νέας δομής σε θέση Δημοτικής Ενότητας Θερμής και την κοροϊδία που ασκήσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοπική κοινωνία – παριστάνοντας τους ανήξερους – προκειμένου να μην ψηφίσουν οι Πρόεδροι της περιοχής, οφείλετε να προγραμματίσετε πάλι Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να επανατοποθετηθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σχετικά με τη δημιουργία ή όχι της νέας δομής στην προσδιορισμένη πλέον θέση. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφετε, εν μέσω θυμού των δημοτών προκαλείται γέλιο και μόνο γέλιο.

Σχετικά δε, με το ανέκδοτο περί ιδιοτέλειας, αν ρωτήσετε εκατό συμπολίτες μας ποιος έχει ιδιοτέλεια; Αυτός που ζητάει να μην γίνει η δομή ή αυτός που ζητάει να γίνει η δομή; Λυπόμαστε αλλά η απάντηση έχει ήδη δοθεί , όχι μόνο από τους εκατό αλλά από τους χιλιάδες συνδημότες μας που εκφράζουν την απογοήτευσή τους και την αγανάκτησή τους με πολλούς τρόπους.

Σας καλούμε να συμπορευθούμε σε ένα «μέτωπο λογικής» – και με μια πολιτική για το νησί αντίληψη – να αντισταθούμε στη δημιουργία νέων δομών, να ζητήσουμε την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, αλλάζοντας σελίδα για τον τόπο μας και το μέλλον των κατοίκων του σ’ αυτόν.”Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Βάσω Χοχλάκα, απαντώντας στη δήλωση των δεκαέξι δημοτικών συμβούλων, σε δήλωσή της τόνισε: “Είπατε ψέματα κύριοι, πως δεν γνωρίζατε τη θέση που επρόκειτο να κατασκευαστεί η νέα δομή. Μεθοδεύσατε την τελευταία συνεδρίαση για να μην ψηφίσει ο πρόεδρος της περιοχής.Παρουσιάστηκαν φαινόμενα εκφοβισμού συναδέλφων και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Και τώρα, μας δείχνετε με το δάχτυλο σε μια προσπάθεια στοχοποίησής μας γιατί εκφράσαμε διαφορετική άποψη από τη δική σας. Ε όχι! Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου. Το μόνο σίγουρο, που κι εσείς αναφέρετε, είναι πως όλοι θα κριθούμε στο τέλος. Όλοι!”.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα