Η κυβέρνηση αντί να ζητήσει συγνώμη για το φαγοπότι τα βάζει με τον Τσίπρα

Προκλητική ανακοίνωση από τον Χρήστο Ταραντίλη ο οποίος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για τακτική διχασμού και αποπροσανατολισμού.

Ηκυβέρνηση όχι μόνο δε βρίσκει το θάρρος να ζητήσει συγνώμη για το προκλητικό φαγοπότι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, αλλά εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους ότι δε συμβάλλουν «εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της πανδημίας».

Ο Χρήστος Ταραντίλης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ισχυρίζεται – παρά το τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας – ότι η αναφορά σε «γλέντι στην Ικαρία» στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού».

Ο Χρήστος Ταραντίλης δηλώνει δε επίσης ότι «στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα».

Σε κάθε περίπτωση η αμηχανία της κυβέρνησης για το φαγοπότι δεν μπορεί να κρυφτεί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι της πήρε σχεδόν 30 ώρες για να τοποθετηθεί.

Αναλυτικά η δήλωσή του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Σάββατο τα ακριτικά νησιά Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εμβολιασμών, να συζητήσει για τα τοπικά προβλήματα και να ασχοληθεί με την προώθηση αναπτυξιακών έργων.

Η ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε  σε αυτόν ο  βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε «γλέντι στην Ικαρία», στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας.

Ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μη συμβάλλοντας εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της  πανδημίας, απευθύνει ανακριβείς χαρακτηρισμούς ενώ την ίδια στιγμή προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων. Το ίδιο δε έπραξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θέτοντας τις βάσεις για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μέσα στους επόμενους μήνες, ο οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού.

Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:Θα μπορούσε απλώς να παραδεχθεί πως ο Μητσοτάκης είναι υπεράνω νόμων

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μία ακατανόητη έκθεση ιδεών για το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία αντί να παραδεχτεί το εξής απλό: Ο πρωθυπουργός και οι φίλοι του είναι υπεράνω των μέτρων και των περιορισμών που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες» απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Αλήθεια, αν στη θέση του κ. Μητσοτάκη βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος, ο κ. Ταραντίλης δεν θα έκανε λόγο για ανευθυνότητα, κίνδυνο διασποράς του ιού και πρόστιμα;» διερωτάται με νόημα η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΑΥΓΗCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags: ,

1 reply

Trackbacks

  1. ΜέΡΑ25: Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί – ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: