Μέτρα ενίσχυσης για τους πλημμυροπαθείς της Σάμου ζητά η “Λαϊκή Συσπείρωση”

Την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την αποζημίωση όλων των πληγέντων και τον προγραμματισμό έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για τους πολίτες ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε στο Ηραίον που πλημμύρισε για τρίτη φορά την τελευταία 20ετία, (2002, 2013, 2021) από τη νεροποντή της 1ης Φλεβάρη.

Τα μέλη του κλιμακίου της παράταξης που επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές αναφέρθηκαν στην άστοχη μελέτη και κατασκευή του εγκιβωτισμού του ρέματος που υποδέχεται τα νερά από 4 ρέματα της περιοχής που συγκλίνουν σε ένα και διασχίζει τον οικισμό εκβάλλοντας στη θάλασσα, που είχε ως αποτέλεσμα, να φράξει εντελώς ο (1μ. χ 1,5 μ.) αγωγός, τόνοι λάσπης να σκεπάσουν τους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία του οικισμού, υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων να πλημμυρίσουν και η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να αποζημιωθούν 100% και άμεσα.

Ένα άλλο σημείο που δέχθηκε την πίεση του τεράστιου όγκου νερού και κινδύνεψε να παρασυρθεί ήταν το παρωχημένο από κάθε άποψη γεφύρι του κεντρικού δρόμου που περνάει πάνω από τον Ίμβρασο στην είσοδο του οικισμού.

Και στις δυο περιπτώσεις η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει ότι έχει προτείνει επανειλημμένα την ανάγκη να πραγματοποιηθούν σοβαρά έργα που θα βάλουν τέλος στον εφιάλτη που απειλεί το χωριό κάθε φορά που η βροχόπτωση ξεπερνά το μέσο όρο.

Συγκεκριμένα: Όσον αφορά το ρέμα μέσα στο χωριό πρέπει άμεσα να ανοιχτεί κατά μήκος του δρόμου που περνάει από πάνω και να καθαριστεί, διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος καθαρισμού. Η οριστική λύση είναι η εκτροπή του ρέματος πριν τον οικισμό προς τον Ίμβρασο ή να παραμείνει ανοιχτό σε όλη του τη διαδρομή μέσα στο χωριό, με τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης τοιχωμάτων και κατασκευής γεφυριών.

Σχετικά με το γεφύρι του ποταμού Ιμβράσου είναι προφανές ότι προσωρινά πρέπει να υποστυλωθεί και άμεσα να κατασκευαστεί καινούργια ασφαλής γέφυρα σύγχρονων προδιαγραφών, διπλής κατεύθυνσης, που να καλύπτει τις ανάγκες επικοινωνίας του χωριού.

ΕΡΤCategories: ΔΗΜΟΣ ΑΝ.ΣΑΜΟΥ, ΛΑΣ, ΣΑΜΟΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: