ΝΟΔΕ Λέσβου: Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία κλειστού κέντρου μακριά από τον αστικό ιστό

«Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη μεταναστευτική κρίση», ήταν το θέμα ψηφιακής συνεδρίασης ης ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου της Ν.Δ. παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής  και βουλευτή του Νομού, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Όπως ανακοίνωσε η ΝΟΔΕ Λέσβου, “κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι μετά τις επιτυχίες της κυβέρνησης στη φύλαξη των συνόρων και την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία κλειστού κέντρου μακριά από τον αστικό ιστό για την προστασία των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών. Ειδικότερα, ως ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου, θεωρούμε ότι η δημιουργία μίας ασφαλούς κλειστής δομής, εκτός αστικού ιστού, παράλληλα με το κλείσιμο όλων των άλλων δομών φιλοξενίας που λειτουργούν στην πόλη της Μυτιλήνης και τα περίχωρά της, είναι η μοναδική ρεαλιστική και βιώσιμη λύση προκειμένου η διαχείριση του μεταναστευτικού στο νησί μας να καταστεί απολύτως ασφαλής και ελεγχόμενη, σε αντίθεση με τις ανεξέλεγκτες και απαράδεκτες καταστάσεις που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Ως εκ τούτου, οι «επαναστατικές» και ανεδαφικές προτάσεις τοπικών αρχόντων, και οι φωνές, που κάνουν λόγο «για καμία δομή», δεν προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο μας, απεναντίας συμβάλλουν στη διατήρηση αυτής της δυσάρεστης κατάστασης. Η γεωγραφική θέση του νησιού μας, η οξύτητα και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων που απορρέουν από το μεταναστευτικό, απαιτούν ολοκληρωμένο σχέδιο, όραμα και συνένωση δυνάμεων για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και την επίλυση των προβλημάτων. Μόνο έτσι δημιουργούνται προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον”.

ΕΡΤ

One thought on “ΝΟΔΕ Λέσβου: Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία κλειστού κέντρου μακριά από τον αστικό ιστό

Σχολιάστε Ελεύθερα