Ερώτηση του Κ.Βελόπουλου για την ανάγκη δημιουργίας πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Β.Αιγαίο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης σε ερώτησή του προς τον υπουργό υγείας επισήμανε την ανάγκη άρτια στελεχωμένου πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η ερώτηση αυτή έρχεται σε συνδυασμό με τις ελλείψεις που σημειώνονται στα νησιά μας σε θέματα υγείας.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την πανδημία του κορωνoϊού, κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, κατόπιν επικοινωνίας μαζί μας, αναδεικνύουν την έλλειψη ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου, στην Περιφέρεια τους. Όπως αναφέρουν οι ως άνω, υπάρχει μία διασπορά ιατρικών ειδικοτήτων και υπηρεσιών στα νησιά της Περιφέρειάς τους, σε διάφορα μικρά νοσοκομεία.

Κανένα όμως, εκ των άνω νοσοκομείων, δεν είναι σε θέση, όπως υποστηρίζουν οι ανωτέρω, να προσφέρει, ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες πανεπιστημιακού επιπέδου, στους πολίτες της περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου. Όπως επισημαίνουν, οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν τα νησιά του Αιγαίου, με τους πολυάριθμους λαθρομετανάστες, αλλά και με την πρόσφατη πανδημία του κορωνοϊού, συνηγορούν στην ανάγκη να στελεχωθεί καταλλήλως και να εξοπλιστεί πλήρως από πλευράς υποδομών ένα νοσοκομείο της περιοχής τους, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει στους ντόπιους έλληνες νησιώτες υψηλές ιατρικές υπηρεσίες πανεπιστημιακού επίπεδου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να δημιουργήσετε άρτια στελεχωμένο και εξοπλισμένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, με όλες τις προβλεπόμενες κλινικές, στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου;Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: