Ερώτηση του ΚΚΕ για αυξημένα κρούσματα σε στρατόπεδο στη Λέσβο

Ερώτηση για αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού σε στρατόπεδο της Λέσβου κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα.

Πρόκειται για το στρατόπεδο «Λοχαγού Μαρινέλλη» στην Καλλονή όπου όπως σημειώνεται στην ερώτηση “όπως καταγγέλλουν οι φαντάροι στο στρατόπεδο υπάρχει συνωστισμός, αφού σε δύο θαλάμους διαμένουν εξήντα (60) στρατευμένοι, χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, κάτι που ευνοεί τη μετάδοση του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην συνωστίζονται οι φαντάροι στους θαλάμους, να υπάρξει φροντίδα για το συχνό αερισμό τους και απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο. Επίσης, να πραγματοποιηθούν άμεσα διαγνωστικά τεστ σε όλους τους φαντάρους και το προσωπικό του στρατοπέδου. Τέλος να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την υπηρεσία, για την ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού”.

Ερωτάται ο Υπουργός, Εθνικής Άμυνας τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση άμεσα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο στρατόπεδο «Λοχαγού Μαρινέλλη» στη Λέσβο

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα