Ερώτηση του Κ.Βελόπουλου σχετικά με τη κτηνοτροφία στο Β.Αιγαίο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης ερωτά τους υπουργού οικονομικών και αγροτικής ανάπτυξης σχετικά με τη λήψη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στην κτηνοτροφία και ιδίως στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η ερώτηση έχει θέμα τον Προβληματισμό στις τάξεις των κτηνοτρόφων, των συνεταιρισμών και των τυροκομικών μονάδων, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, μετά τη λήψη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού και έχει ως εξής:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των κτηνοτρόφων, των συνεταιρισμών και των τυροκομικών μονάδων, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, μετά τη λήψη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, κατά το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι, πολλά από τα καταστήματα λιανικής πώλησης τυροκομικών και παραδοσιακών προϊόντων, ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους.

Στελέχη συνεταιρισμών, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων, σε επικοινωνία τους μαζί μας ανέφεραν πως, παρά το ότι η τυροκόμηση συνεχίζεται τώρα κανονικά, δεν αποκλείεται να σταματήσει τις επόμενες εβδομάδες, αν δεν βρεθούν νέες αγορές διοχέτευσης των προϊόντων. Ανέφεραν δε, ότι οι περισσότεροι συνεταιρισμοί προμηθεύουν καταστήματα της Αθήνας, κυρίως καταστήματα της οδού Ερμού που πωλούν τυριά και σε άλλα μαγαζιά παραδοσιακών προϊόντων, τα οποία, όμως, σήμερα δεν λειτουργούν πλέον, ενώ, ελάχιστα προϊόντα εξ’ αυτών διοχετεύονται στα σούπερ μάρκετ. Προσθέτουν, μάλιστα, οι ως άνω ότι, όταν γεμίσουν τα ψυγεία και οι αποθήκες των αγοραστών χονδρικής τους, αναγκαστικά, θα σταματήσουν τη δραστηριότητά τους.

Το δεύτερο σημείο ανησυχίας του κτηνοτροφικού κλάδου, όπως αναφέρουν οι ανωτέρω, είναι, το πώς θα κινηθεί η αγορά του κρέατος, ενόψει Πάσχα, δεδομένου ότι, οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι, έπειτα από έναν δύσκολο και μακρύ χειμώνα, περιμένουν την πασχαλινή αγορά για να πουλήσουν τα αρνιά τους και να ξεχρεώσουν πάσης φύσης οφειλές της περασμένης σεζόν.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,  Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί

Τι προτίθεσθε να πράξετε, κατά το μερίδιο δικαιοδοσίας που σας αναλογεί, ώστε οι κτηνοτρόφοι των συνεταιρισμών και των τυροκομικών μονάδων, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, να αποζημιωθούν, σε περίπτωση οικονομικών απωλειών, εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού;

Σχολιάστε Ελεύθερα