Ερώτηση του Κ.Βελόπουλου για τις κλίνες ΜΕΘ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ρωτάει τον υπουργό υγείας τι προτίθεται να πράξει για την κατάσταση των νοσοκομείων στα νησιά μας, όπου σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται, έχουν 7 κλινες ΜΕΘ στη Μυτιλήνη, 3 στη Σάμο και καμία στη Χίο.

Η ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής λύσης είναι η εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με στοιχεία που μας παραχώρησαν, κάτοικοι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι περιοχές τους, που βουλιάζουν από λαθρομετανάστες, διαθέτουν ελάχιστες ή καθόλου κλίνες “ΜΕΘ”. Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν οι ανωτέρω νησιώτες, ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού, η Χίος δεν έχει “ΜΕΘ”, παρά μόνον 3 κλίνες “ΜΑΦ”, η Μυτιλήνη διαθέτει μόνον 7 κλίνες “ΜΕΘ”, ενώ η Σάμος μόνον 3 κλίνες “ΜΕΘ”. Όπως μας τόνισαν, μπροστά στην επερχόμενη εισβολή λαθρομεταναστών, που αναμένεται από τα παράλια της Τουρκίας, τους επόμενους μήνες, τα νοσοκομεία της Περιφέρειάς τους θα βρεθούν μπροστά σε ανυπέρβλητα υγειονομικά προβλήματα, αν οι λαθρομετανάστες που καταφέρουν να εισέλθουν στη χώρα μας, έχουν ήδη μολυνθεί στην Τουρκία, από τον κορωνοϊό.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεσθε να εγκαταστήσετε άμεσα κλίνες “ΜΕΘ” στα νοσοκομεία του νησιών του Βορείου Αιγαίου και να στελεχώσετε, επίσης άμεσα, τα ως άνω νοσοκομεία με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την ορθή λειτουργία τους;

2. Για ποιό λόγο, η αντιστοιχία κλινών “ΜΕΘ” ως προς των αριθμό των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου είναι τόσο ελλιπής;

Σχολιάστε Ελεύθερα