Οι θέσεις των παρατάξεων του Δήμου Χίου για το Ναι του δημάρχου στη νέα δομή

Αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη τύπου του δημάρχου Χίου όπου αποδέχτηκε τη νέα δομή προσφύγων και μεταναστών συζητώντας μόνο για την χωρητικότητα όπως είπε ο ίδιος ο δήμαρχος.

Η παράταξη Χίος μπροστά του κυρίου Καραβασίλη με δημόσια δήλωσή της αρνείται την απόφαση του δημαρχου σχολιάζοντας ότι «Η Χίος δεν θα ακολουθήσει τον κατήφορο του κ. Δημάρχου».Σαν πρώτο σημείο μάλιστα στην κριτική είναι για την αναφορά σε… ποντίκια που ασκούν κριτική μέσω του πληκτρολογίου για να αναφέρει η παράταξη του κ. Καραβασίλη ότι «Μετά τα ΑΜΕΑ, σειρά στους υβριστικούς τους χαρακτηρισμούς είχαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Εάν για άλλη μία φορά δεν ανακαλέσει του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς», σημειώνεται.

Επίσης επισημαίνεται η «νομική του υποχρέωση να υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και όχι να τις υπονομεύει».

“Είναι πια ολοφάνερο, ότι οι μόνοι που επιθυμούν μόνιμη δομή παραμονής μεταναστών στη Χίο είναι ο Υπουργός Μετανάστευσης και ο Δήμαρχος Χίου. Τους είναι αδιάφορο εάν θα είναι στην ΒΙΑΛ ή αλλού. Θέλουν δομή παραμονής και όχι καταγραφής, όπως προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλουν υπερμεγέθη δομή και όχι δυναμικότητας 500 ατόμων που προβλέπει η απόφαση του ΔΣ. Ο μεν πρώτος για να υλοποιήσει το σχεδιασμό που η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε και ο ίδιος υιοθέτησε. Ο δε δεύτερος για να λαμβάνει ο δήμος «οικονομικά αντισταθμίσματα» από την παραμονή. Αντισταθμίσματα που δίνονται αφενός με «πολιτικά» κριτήρια για πασαλείμματα έργων και αφετέρου με το «κεφάλι», ανάλογα με τον αριθμό μεταναστών που «φιλοξενούνται» στην όποια δομή”, τονίζει ο συνδυασμός του Γιάννη Καραβασίλη.

Σαν υστερόγραφο στην ανακοίνωση, ο συνδυασμός ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, σημειώνει “ως προς την αναφορά του για τα θέματα διαφάνειας στη λειτουργία του Δήμου κατά την προηγούμενη δημοτική αρχή, αναφέρεται και στους δύο εκ μεταγραφής αντιδημάρχους του, οι οποίοι συμμετείχαν κατά τον κ. Δήμαρχο στις «απαράδεκτες διαδικασίες» αναθέσεων;”.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου της Χίου μπροστά εδώ

Η παράταξη συμμαχία αξιών του  Κώστα Τριαντάφυλλου επιμένει στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για προσφυγικό- μεταναστευτικό. «Δεύτερη μέρα προβολής της ίδιας παράστασης, με το ίδιο σενάριο αλλά χωρίς θεατές. Ο Δήμαρχος Χίου επέλεξε χθες να σηκώσει το ίδιο έργο, στο οποίο προχθές έκανε πρεμιέρα ο Υπουργός, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία», σχολιάζει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Αξιών και συνεχίζει…

“Στον παραληρηματικό, γεμάτο αντιφάσεις και χωρίς κανένα επιχείρημα, μονόλογο του ο Δήμαρχος Χίου, αντί να εκτελέσει, ως έχει υποχρέωση, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία σύσσωμος ο συνδυασμός του υπερψήφισε και από κει που αποκαλούσε δημοσίως την απόφαση αυτή Ευαγγέλιο και μπούσουλα για την πορεία του μεταναστευτικού, χθες για πρώτη φορά δήλωσε ότι διαφωνεί με το νούμερο-ταβάνι των 500 ατόμων που αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα της απόφασης αυτής…

Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα στην δομή υποδοχής και ταυτοποίησης που προβλέπει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την υπερδομή φιλοξενίας, υποδοχής ταυτοποίησης, φιλοξενίας ανηλίκων και ΠΡΟΚΕΚΑ, που εξήγγειλε προχθές για πολλοστή φορά ο Υπουργός Μετανάστευσης.

Η ΣυμμαΧία Αξιών επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά: Η μόνη ρεαλιστική, εφαρμόσιμη και βιώσιμη πρόταση, που υπάρχει αυτήν την στιγμή για το νησί μας , είναι η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία σήμερα ο Δήμαρχος για πρώτη φορά αμφισβήτησε”. τονίζει και συνεχίζει με μία μομφή κατά του κ. Κάρμαντζη, “προδίδει για μια ακόμη φορά τους συνοδοιπόρους του, αφού αφήνει υπονοούμενα για τον Περιφερειάρχη Μουτζούρη και συντάσσεται ξανά με την κυρία Καλογήρου, την οποία ο ίδιος κατακεραύνωνε μέχρι χτες και την κατηγορούσε όντας Αντιπεριφερειάρχης της για 5 χρόνια ότι ήταν υπεύθυνη για την αναπτυξιακή ένδεια της Χίου!”.

Σε ότι αφορά άλλα θέματα πλην του προσφυγικού, που ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου στη συνέντευξη τύπου, η παράταξη του Κώστα Τριαντάφυλλου σημειώνει ότι “Βλέπει ο Δήμαρχος παντού φαντάσματα που τον πολεμούν, ενώ εδώ και 16 μήνες έχει 98% ομόφωνες αποφάσεις παντού στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου από όλες τις παρατάξεις…

Προκαλεί τις παρατάξεις να προσφύγουν στον Εισαγγελέα, ενώ την ίδια ώρα τις κατηγορεί ότι προσφεύγουν κατά των μεθοδεύσεων του στα ανταποδοτικά. Μεθοδεύσεις, που χρεώνουν την τοπική κοινωνία με είσπραξη από τον Δήμο Χίου των περισσότερων ανταποδοτικών που εισπράχθηκαν ποτέ”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου της Συμμαχίας αξιών εδώ

Λαϊκή Συσπείρωση: Η Δημοτική Αρχή εκφράζει μόνο τον εαυτό της και την υποταγή (Πολίτης Χίος)

Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, ασκεί μέσα από ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου στον απόηχο της θετικής της στάσης στο ζήτημα της δημιουργίας νέας δομής.

Αναλυτικά αναφέρει:

Μόνο ως πολιτική κατάντια μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στο προσφυγικό -μεταναστευτικό.

Ένα χρόνο μετά την απόβαση των ΜΑΤ στα νησιά μας με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργού της Μηταράκη που μάτωσαν το νησί , επέλεξε η δημοτική αρχή για τη θεαματική κωλοτούμπα, γράφοντας στα παλιά τη τα παπούτσια τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που και η ίδια ψήφισε.

Δεν μας εκπλήσσει η στάση της αφού από την πρώτη στιγμή είχε φανεί, ότι λειτουργούσε ως κερκόπορτα στα σχέδια κυβέρνησης και Μηταράκη, επιθυμώντας να αλλάξει ρότα στο δημοτικό συμβούλιο, συμφωνώντας με τον εγκλωβισμό των προσφύγων –μεταναστών στο νησί μας, με τη δημιουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!

Θλιβερή μειοψηφία είναι και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ως προς το συγκεκριμένο θέμα και πολύ περισσότερο μέσα στην κοινωνία.

Όσο και αν τα επικοινωνιακά επιτελεία της κυβέρνησης επιχειρούν να αλλάξουν την πραγματικότητα, όσο και αν ψεύδονται ασύστολα, παρουσιάζοντας τους μηδίσαντες, ως πλειοψηφία, θα πάρουν τις απαντήσεις τους «επί των ορέων» και αυτή τη φορά δεν θα έχουν πού να κρυφτούν.

Ντροπή τους!


Η συλλογή των στοιχείων έγινε από διάφορες ιστοσελίδες, προφανώς θα υπάρξει και συνέχεια.

Σχολιάστε Ελεύθερα