Φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή στον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο

Στα δικαστήρια Ορεστιάδας, προκειμένου να απολογηθεί στην εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη χθες (02/05), όταν εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα.

Μετά την απολογία του, του επιβλήθηκε φυλάκιση 5 μηνών με 3ετή αναστολή, πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ αποφασίστηκε να κατασχεθεί το όχημα, με το οποίο πέρασε παράνομα στην Ελλάδα.

Ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της απέλασης, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς είναι δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Αδριανουπόλεως, ο οποίος φέρεται να εισήλθε σε ελληνικό έδαφος χτες το απόγευμα.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσανότι το όνομα του υπαλλήλου είναι Μουσά Αλερίκ.

Διαβάστε ΕΔΩ ποιος είναι ο Τούρκος συλληφθείς

Τι δήλωσε στην κατάθεσή του

Τη δική του εξήγηση για το πώς πέρασε στο ελληνικό έδαφος και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψή του, είχε δώσει με την κατάθεσή του νωρίτερα σήμερα στις ελληνικές αρχές ο Τούρκος συλληφθείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο Τούρκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «… με έστειλαν από το Δήμο Αδριανούπολης για μία διάνοιξη προκειμένου να περάσουν σωλήνες υδροδότησης. Ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν στο χώρο που βρίσκεται το τελωνείο και δεν γνώριζα τους χώρους. Εγώ ήμουν πάνω στο μηχάνημα και έσκαβα. Δεν ήξερα πού έπρεπε να στρίψω δεξιά και πού αριστερά. Ενώ δούλευα, δεν κατάλαβα πού ήταν η οριογραμμή και πού έπρεπε να σταματήσω. Αν κατάλαβα καλά μετά τη σύλληψή μου, σε κάποιο σημείο που έπρεπε να στρίψω για να παραμείνω σε τουρκικό έδαφος, εγώ χωρίς να το καταλάβω, συνέχισα ευθεία …».

Newsbomb

Σχολιάστε Ελεύθερα