Και αντιπαράθεση Ιερώνυμου με Χρυσή Αυγή

Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος για το Πρωτο θέμα

Ο Αρχιεπίσκοπος καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις και προτρέπει τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής – «Ουδέποτε η Χρυσή Αυγή διεκδίκησε τον ρόλο του προστάτη της Εκκλησίας» απαντά το κόμμα

Με παρέμβασή του, ο Αρχιεπίσκοπος καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις και προτρέπει τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής.

“Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες” δηλώνει ο κ. Ιερώνυμος και επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής», το οποίο βασίζεται σε δηλώσεις συνεργατών του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Ιερώνυμος προτρέπει ιδιαίτερα τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής, τα ιδεολογικά της πιστεύω και τα σύμβολά της.

“Η Χρυσή Αυγή και ο οποιοσδήποτε, αφού εκθέσει με σαφήνεια τις θέσεις του στο λαό, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ψήφο του” φέρεται να υπογραμμίζει στους συνεργάτες του ο κ. Ιερώνυμος.

«Ουδέποτε η Χρυσή Αυγή διεκδίκησε το ρόλο του προστάτη της Εκκλησίας. Είναι θλιβερό η Ιεραρχία να κατηγορεί την Χρυσή Αυγή, συμπλέοντας έτσι με άθεους και βλάσφημους πολιτικούς, που ανήκουν σε μυστικές εταιρείες, σκοτεινές λέσχες και δόγματα» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Σχολιάστε Ελεύθερα