Νομαρχία Σάμου 2009:Το δάσος του Ράντη στην Ικαρία

Σήμερα φέρουμε στην επιφάνειας ένα άκρως αποκαλυπτικό κείμενο του  2009 από την τότε νομαρχιακή αυτοδιοϊκηση Σάμου για το πάντα επίκαιρο θέμα της προστασίας του δάσους του Ράντη.

Σε αυτό το κείμενο εμφανίζεται η ξεκάθαρη γνώμη της νομαρχίας γύρω από το μεγάλο ζήτημα του δάσους του Ράντη με καίριες απαντήσεις σε πολλα από τα ερωτήματα των πολιτών που ενδιαφέρονται για τη διάσωση του πλούτου της πατρίδας μας.

Σο κείμενο δίνονται απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για το δάσος από τη σκοπιά της τότε Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, αλλά με σοβαρά επιστημονικά στοιχεία και πηγές. Τα ζητήματα που αναλύονται είναι οι κίνδυνοι, η προστασία, το τι πρέπει να πράξει το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι πολίτες για την προστασία του.

Το κείμενο δίνει ενδιαφέρουσες απαντήσεις και σας προτείνουμε να το διαβάσετε για να κατανοήσετε την σημαντικότητα του θέματος. Έχουν ακουστεί πολλές και βαρύγδουπες δηλώσεις κατά καιρούς αλλά τα μέτρα που πάρθηκαν από την πολιτεία ήταν ελάχιστα. Η προστασία όμως της δασική κληρονομιάς του τόπου μας είναι σημαντική.

Σχολιάστε Ελεύθερα