Ένα tablet για κάθε μαθητή

Ενημέρωση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ικαρίας και των Φούρνων

ο Υπουργείο Παιδείας απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οδηγία ώστε οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, με τη βοήθεια των συναδέλφων, να διερευνήσουν ποιοι μαθητές δεν έχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό (tablet, laptop). Η κίνηση αυτή από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν.

Τα χρονικά όρια που έθεσε το Υπουργείο και κατ’ επέκταση οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προς τους Διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους για να σταλούν τα στοιχεία ήταν ασφυκτικά και σχεδόν απαγορευτικά για οποιοιδήποτε σωστή καταγραφή. Είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και αδικίες. Το Υπουργείο δεν διευκρινίζει πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες και στην ουσία μιλά για δανεισμό σε ορισμένους μαθητές.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα ένα tablet ικανό να ανταποκριθεί σε τέτοιες ανάγκες και γρήγορο, δωρεάν internet για κάθε μαθητή με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνο και μόνο από τα ποσά της διαφήμισης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την καμπάνια “μένουμε σπίτι” θα μπορούσαν να εξοπλίσουν όλους τους μαθητές. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να δοθεί άμεσα και όχι να ψάχνουν με το σταγονόμετρο τις “ανάγκες”.

Καλούμε τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Σάμου να δώσει στο υπουργείο τα στοιχεία όλων των μαθητών των σχολείων.

Καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων να ξαναστείλουν τον κατάλογο με τα ονόματα όλων των μαθητών τους.Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΙ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: