Λαϊκή Συσπείρωση Χίου: Να προχωρήσει σε έργα η κυβέρνηση για το Προσφυγικό

Να «αφήσει τα λόγια και τις επικοινωνιακές πολιτικές» και να προχωρήσει σε έργα όπως την αποσυμφόρηση «σε πρώτη φάση στον πληθυσμό της ΒΙΑΛ» και αργότερα στον απεγκλωβισμό όλων και το κλείσιμό της, την άρση της επίταξης στο Αίπος αλλά και την ενοικίαση από την κυβέρνηση ξενοδοχείων για τη χρήση καραντίνας ή τη φιλοξενία των ευάλωτων ομάδων, ζητά από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χίου.

Όπως επισημαίνει, «τα κανάλια παίρνει σβάρνα ο κ. Μηταράκης για να επικοινωνήσει το επικίνδυνο έργο της κυβέρνησης και του ίδιου στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, την αθλιότητα που επικρατεί στα κέντρα-κολαστήρια της ΒΙΑΛ, της Μόριας κλπ., για τα οποία ουδέν έχει πράξει πέραν της εισβολής των ΜΑΤ στα νησιά μας».

Μάλιστα, υπογραμμίζει, «εννιά μήνες τώρα συνεχίζουν την πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά και τη χώρα, του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο αυτό, αλλά την επαυξάνουν την ώρα που η πανδημία έχει χτυπήσει την πόρτα των ΚΥΤ».

«Ψάχνει ενόχους με θράσος στις δημοτικές παρατάξεις, σε συντονιστικές επιτροπές και δεν κοιτάζει στον καθρέφτη την πολιτική του ίδιου και της κυβέρνησής του», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι «δεν κοιτάζει τη ρητορική διχασμού και μίσους που καλλιεργεί ο ίδιος και που εμμέσως ρίχνουν νερό σε εγκληματικές ενέργειες, όπως αυτές του πυροβολισμού και τραυματισμού των δύο προσφυγόπουλων από συγκεκριμένο κάτοικο στο Χαλκειός, που πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, τους εμπρησμούς σε αποθήκη αλληλέγγυων, τις απειλές, το διαδικτυακό μίσος που ατιμώρητα εκτοξεύεται εναντίον των κατατρεγμένων των πολέμων και αποτελεί ντροπή για το νησί».

Έτσι, «ρωτάμε ευθέως ξανά:

  • Πότε θα αποσυμφορήσει σε πρώτη φάση τον πληθυσμό της ΒΙΑΛ, ώστε να ακολουθήσει ο απεγκλωβισμός όλων και το κλείσιμό της;
  • Πότε θα αρθεί η επίταξη στο Αίπος;
  • Πότε θα ενοικιάσει η κυβέρνησή του ξενοδοχεία για τη χρήση καραντίνας ή τη φιλοξενία των ευάλωτων ομάδων;».

«Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της Χαλιμάς για να τα λέει στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά κανάλια που τον σπονσοράρουν», καταλήγει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

902

Σχολιάστε Ελεύθερα