ΕΛΜΕ Χίου: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη, στη 1.00 μ.μ. η ΕΛΜΕ Χίου, στα πλαίσια πανελλαδικής δράσης της ΟΛΜΕ.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος ζητά να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και αξιοποίηση όλων των χώρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ανά τμήμα. Ζητά επίσης επαναλαμβανόμενα τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς και να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

“Η κυβέρνηση, εν μέσω lockdown και πανδημίας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο. Στο ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν.

Κάποιες μάλιστα από τις αλλαγές αυτές θα ισχύσουν και για τους φετινούς μαθητές της Γ’ Λυκείου. Είναι πρωτοφανές να θεσπίζονται αλλαγές για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στη μέση της σχολικής χρονιάς και αυτές να εφαρμόζονται για την τρέχουσα Γ’ Λυκείου, αδιαφορώντας για την ψυχολογική φόρτιση των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που ειδικά φέτος επιβαρύνεται επιπλέον και από τις συνέπειες της πανδημίας.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τους τίτλους των κολεγίων, προσφέροντας πολύτιμα δώρα στους σχολάρχες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ανοίγοντας τον δρόμο για την παραπέρα υποβάθμιση των σπουδών και του Δημόσιου Πανεπιστημίου”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα