Τη δημιουργία φορέα τουρισμού για τη Λέσβο ζητά ο δήμος Μυτιλήνης

Τη δημιουργία ενός επίσημου αυτόνομου φορέα τουρισμού που θα απαρτίζεται από πραγματικούς γνώστες του αντικειμένου, με συγχρηματοδότηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ο οποίος θα έχει τη δική του διαχείριση και θα αποτελέσει πραγματικό εργαλείο ως όπλο σχεδιασμού και υλοποίησης, ζητά από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο δήμος Μυτιλήνης.

Με επιστολή του στον Περιφερειάρχη, στο Επιμελητήριο, στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, στην Ένωση Ξενοδόχων και στην Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων του νησιού, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακύρης, ζητά τη συνεργασία τους για να υλοποιηθεί η πρόταση αυτή.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού επισημαίνει πως «οι πεπαλαιωμένες πρακτικές έχουν αποτύχει και πως αν και το Μεταναστευτικό αποτελεί βαρίδι, εντούτοις μέσα από τα προβλήματα γεννιούνται ευκαιρίες και υπάρχουν τρόποι να ανατραπεί η εικόνα και να αναδειχθεί ο πλούτος του τόπου μας. «Ως Δήμος Μυτιλήνης», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Τσακύρης, «δεν διεκδικούμε θέσεις και αξιώματα μέσα σε αυτόν τον φορέα, αλλά θέλουμε ως απλά μέλη να συνεισφέρουμε στο βαθμό που μας αναλογεί. Άποψή μας είναι ότι για να θεραπεύσεις κάτι, πρώτα πρέπει να εστιάσεις στο πρόβλημα και έπειτα να βρεις τον σωστό τρόπο αντιμετώπισής του».

Ο Δήμος Μυτιλήνης ζητά από τον Περιφερειάρχη, ως συντονιστή, να οριστεί ημέρα και ώρα που θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν την άποψή τους, για τη δρομολόγηση και την υλοποίηση της ως άνω ιδέας.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα