Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για σχεδιασμό εμβολιασμών στα νησιά

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τον σχεδιασμό της εμβολιαστικής εκστρατείας για τα νησιά κατέθεσαν 15 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και οι Βουλευτές Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης και Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς.

Οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μιλούν για ” διάψευση των πρόσφατων κυβερνητικών εξαγγελιών για άμεσους και μαζικούς εμβολιασμούς”, και γνωρίζοντας τα εγγενή προβλήματα της νησιωτικότητας, ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει ειδικές μέριμνες για την διαδικασία εμβολιασμού των νησιωτών.

Πιο συγκεκριμένα, ζητούν από τον Υπουργό Υγείας:
1) Να αποσαφηνιστεί το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στα νησιά.
2) Να αποσαφηνιστεί ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού των νησιών και την ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση των εμβολίων.
3) Να αποσαφηνιστούν τα κριτήρια λειτουργίας εμβολιαστικών κέντρων στα νησιά.
4) Να εγγυηθεί το Υπουργείο Υγείας ότι όλοι οι νησιώτες θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο έγκαιρα και ισότιμα, σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
5) Να ολοκληρωθεί άμεσα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νησιά, που ξεκίνησε με καθυστέρηση και συνεχίζεται με πολύ μικρή προμήθεια εμβολίων.

Την ερώτηση συνυπέγραψαν, μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός (Ν.Δωδεκανήσου) και Ανδρέας Μιχαηλίδης (Ν.Χίου), ο Γιάννης Μπουρνούς (Ν.Λέσβου), Νίκος Συρμαλένιος (Ν.Κυκλάδων), ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης (Ν.Κέρκυρας), ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης (Ν.Εύβοιας)

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα