Αιτήσεις επαναπρόσληψης των εποχικά εργαζομένων σε ξενοδοχεία και επισιτισμό

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων της Ικαρίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η υποβολή των Αιτήσεων Επαναπρόσληψης για την τουριστική περίοδο του 2021 για τους εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτισμό.

Όσοι συνάδελφοι είτε εργάστηκαν τη σεζόν 2020, είτε οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή ενώ εργάζονταν το 2019, για να διασφαλίσουν την συνέχεια της εργασιακής τους σχέσης στην ίδια επιχείρηση, με τους ίδιους όρους, τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να κάνουν την αίτηση επαναπρόσληψης τους μέσω του Σωματείου για τη νέα σεζόν.

Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι οι εργαζόμενοι που δεν είχαν κάνει αίτηση επαναπρόσληψης μέσω του σωματείου αρχικά  ήταν να μην μπουν σε αναστολή ώστε να πάρουν την αποζημίωση των 534 € και τα ένσημά τους. Χρειάστηκε πολύμορφος αγώνας, κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις από το σωματείο μας, το συνδικάτο της Αθήνας και δεκάδες άλλα ταξικά σωματεία του κλάδου, για να  ισχύσει για όλους τους συναδέλφους με δικαίωμα επαναπρόσληψης στα ξενοδοχεία και όχι μόνο για όσους είχαν υποβάλει αιτήσεις, εξαιρώντας όμως δυστυχώς η κυβέρνηση έως και σήμερα τους συναδέλφους του επισιτισμού. Δόθηκε μάχη για να «μπούμε» φέτος ταμείο με 50 ένσημα, για τα πάρουμε τα 534€ και τον Οκτώβρη, για να παραταθεί το ταμείο κάποιους μήνες.

Γι αυτό συνάδελφε, σκέψου καλά!

ΜΗΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!

ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ! ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Η εμπειρία της φετινής χρονιάς με τους πλούσιους αγώνες του κλάδου μας σε όλη την Ελλάδα απέδειξε ότι μόνο μέσα από τις συλλογικές και οργανωμένες διεκδικήσεις μπορούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας.

Αιτήσεις Επαναπρόσληψης και εγγραφής στο σωματείο κάνουμε

Από 18/01/2021 έως 28/01/2021 γραφεία του σωματείου (με ταυτότητά ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης) κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλ : 6942567047

Συνεχίζουμε τον Αγώνα! Διεκδικούμε:

  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν ή μπήκαν σε αναστολή το 2019 ή το 2020 χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
  • Υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα Ξενοδοχεία.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι χρεώσεις και οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, διαδίκτυο, τέλη κυκλοφορίας και νερό, για όλους τους ανέργους.

Απαραίτητα έγγραφα

Σχολιάστε Ελεύθερα