ΗΠΑ:Συναγερμός στο Καπιτώλιο λόγω πυρκαγιάς

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ έκλεισε προσωρινά, δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό, έγραψε σε tweet πριν από λίγο η Μυστική Υπηρεσία. Λίγο πριν είχε γίνει γνωστό ότι το συγκρότημα του Καπιτωλίου έχει αποκλειστεί και δεν επιτρεπόταν ούτε η είσοδος ούτε η έξοδος λόγω μιας εξωτερικής απειλής ασφαλείας.

O συναγερμός σήμανε δύο ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Όλοι οι συμμετέχοντες στην πρόβα για την ορκωμοσία εκτός του Καπιτωλίου απομακρύνθηκαν εντός του κτιρίου.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ουάσιγκτον σε μήνυμά της στο Twitter ανακοίνωσε ότι οι πυροσβέστες έσβησαν μια φωτιά, που είχε ξεσπάσει σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο συγκρότημα του Καπιτωλίου.

Όπως ανακοίνωσε η ασφάλεια του Καπιτωλίου το lockdown ήρθη και η φωτιά σε κοντινή περιοχή τέθηκε υπό έλεγχο. «Ως μέτρο προφύλαξης, το Καπιτώλιο των ΗΠΑ έκλεισε προσωρινά. Δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό», ανέφερε σε ένα tweet η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Το lockdown είναι σε συνέχεια των αυστηρών μέτρων που ακολουθούνται μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου εναντίον του Καπιτωλίου από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ορισμένοι εκ των οποίων ζητούσαν τον θάνατο του Ρεπουμπλικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, που προέδρευε κατά την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού Μπάιντεν.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Καπιτωλίου γνωστοποίησε ότι ως προληπτικό μέτρο ο επικεφαλής της έκλεισε το συγκρότημα, ενώ σταμάτησε η πρόβα για την ορκομωσία του Τζο Μπάιντεν που θα γίνει την Τετάρτη.

Οι αρχές είχαν καλέσει όσους είναι μέσα στο κτίριο του Καπιτωλίου να αποφύγουν τα παράθυρα και να προσπαθήσουν να καλυφθούν με όποιον τρόπο μπορούν.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα