Σταμάτης Βαρδαρός: Μέχρι την πανδημία η κυβέρνηση υλοποιούσε σχέδιο παθητικής ιδιωτικοποίησης της Υγείας

Tραγική ειρωνία η αναφορά Μητσοτάκη στην Βουλή στις πλατφόρμες για συμμετοχή στα rapid test, «τα τεστ δεν είναι λοταρία», είπε ο πρώην ΓΓ του υπουργείου Υγείας.

«Μέχρι την Άνοιξη που μας χτύπησε την πόρτα η πανδημία, η κυβέρνηση είχε ένα σχέδιο παθητικής ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Την ίδια περίοδο διπλασιάστηκαν τα νοσήλια στις κλινικές του ιδιωτικού τομέα, ενώ οι μεγάλοι όμιλοι δεν θέλουν να αποζημιώνονται τα τεστ» τόνισε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Χαρακτήρισε τραγική ειρωνία την αναφορά Μητσοτάκη στην Βουλή στις πλατφόρμες για συμμετοχή στα rapid test. «Τα τεστ δεν είναι λοταρία» υπογράμμισε, ενώ καυτηρίασε και την αλλαγή σχεδίου με εμβολιασμό των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία, συχνά μάλιστα σε νοσοκομεία άλλων πόλεων ή και άλλων νησιών από τον τόπο κατοικίας τους.

«Θυμάμαι τον κ. Κικίλια από τον Αύγουστο να μας παρουσιάζει το ψυγειάκι για την φύλαξη των εμβολίων, να μιλάει για περισσότερα από 1.000 εμβολιαστικά κέντρα και εμφανίζεται τελικά ένα σχέδιο που εστιάζει στα νοσοκομεία – αυτό κι αν είναι ανορθολογισμός – γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του συστήματος υγείας, πιστεύουν ότι στα νοσοκομεία υπάρχει μια σχετική ασφάλεια» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας.

Επεσήμανε, δε, ότι είναι πολύ επίκαιρη και σημαντική η πρωτοβουλία Τσίπρα για να ξεπεραστεί το θέμα της πατέντας στα εμβόλια, ώστε να υπάρξει μαζική παραγωγή. «Πρέπει να υπερβούμε αυτή την υγειονομική κρίση με όρους αλληλεγγύης. Είναι ένας προνομιακός χώρος και για την αριστερά» τόνισε.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα