Ο Δήμος Ικαρίας και η Π.Ε. Σάμου εφιστά την προσοχή των οδηγών

Ο Δήμος Ικαρίας εφιστά την προσοχή των οδηγών σε όλο το μήκος του οδικού μας δικτύου καθώς το οδόστρωμα είναι ιδιαίτερα ολισθηρό λόγω παγετού. Συστήνεται μεγάλη προσοχή στην οδήγηση και αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων!

Εκχιονιστικά στη Λέσβο (Στην Ικαρία δεν έχουν καταγραφεί δρόμοι οι οποίοι να μην είναι βατοί. Η χιονόπτωση είναι ελαφριά, ωστόσο ο Παγετός δημιουργεί προβλήματα)

Σε ανακοίνωση του το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου, τονίζει ότι παρακολουθείται η εξέλιξη του φαινομένου των Χιονοπτώσεων και του παγετού, και γίνονται διαρκώς ενημερώσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών εμπλεκόμενων κρατικών
υπηρεσιών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Τα ΜΜΕ του νομού μας, μέσα σε αυτά και το δικό μας, ενημερώνονται συνεχώς και δίνουν την πληροφόρησης που παρέχεται από τους αρμοδίου προς τους κατοίκους.

Η Π.Ε. Σάμου παρακαλεί τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να μην παραβιάζουν τις αποκλεισμένες περιοχές, να μην προσεγγίζουν κτίρια τα οποία έχουν σημανθεί ή παρουσιάζουν εμφανείς βλάβες, να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά την μετακίνηση τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα. Στο επαρχιακό δίκτυο ειδικά των χωρίων που βρίσκονται σε υψόμετρο από 400 μέτρα και άνω πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας πολιτικής προστασίας για την χιονόπτωση

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σχολιάστε Ελεύθερα