Η αλήθεια όπως την αναπτύσσει η ΝΔ

Από τη Σύνταξη του περιοδικου

Σαμαράς 2010

Όποιος ψήφισε το μνημόνιο θα το κουβαλάει μαζί του μέχρι το τέλος

Σαμαράς 2011

Τελικά, με το κούρεμα που αποφασίστηκε, το χρέος της χώρας μας το 2020 θα είναι όσο ήταν και το 2009, πριν μπούμε στο Μνημόνιο, δηλαδή 120% του ΑΕΠ!

Αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνο μας έφερε δύο χρόνια φόρο-επιδρομών και λιτότητας, αλλά χωρίς ίχνος ντροπής τολμά και πανηγυρίζει πως, σε εννιά χρόνια από σήμερα, το 2020, θα μας έχει φτάσει… και πάλι στο 2009! Και μάλιστα υπό πολύ χειρότερες συνθήκες! Κι ενώ θα έχει εκποιηθεί μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας.

Σαμαράς 2014

Όποιος διακηρύσσει ότι το χρέος μας είναι «μη βιώσιμο» δεν πηγαίνει σε «νέα διαπραγμάτευση». Λέει στις αγορές να ΜΗΝ τον δανείσουν! Και πηγαίνει σε νέκο αναγκαστικό δανεισμό με νέους επαχθείς όρους!

Όσοι έχουν τέτοια στο μυαλό τους οδηγούν την Ελλάδα πίσω: είτε στη χρεοκοπία που μόλις αποφύγαμε είτε στην έξοδο από την Ευρωζώνη που μόλις αποτρέψαμε! Και πάντως σίγουρα στην πολιτική απομόνωση, την πιο δύσκολη στιγμή για τα εθνικά μας θέματα, συμπληρώνει ο πρωθυπουργός και χαρακτηρίζει, μάλιστα, «παράδοξο» αυτούς που επιδιώκουν επιστροφή σε Μνημόνια αναγκαστικού δανεισμού, να το παίζουν «αντιμνημονιακοί».

ΝΔ 2017

«Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

«Η κυβέρνηση, επί μήνες, καθυστέρησε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Έριξε ξανά την οικονομία σε ύφεση και φόρτωσε σε όλους τους Έλληνες το τέταρτο Μνημόνιο και νέα, επώδυνα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 14,2 δισ. ευρώ», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Έφτασε στο σημείο ο κ. Τσίπρας, την προηγούμενη εβδομάδα, για να περάσει τα σκληρά μέτρα στους πολίτες και τους βουλευτές του, να πανηγυρίζει ότι εξασφάλισε μια πολύ καλή, οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους. Δυστυχώς, χθες αποδείχτηκε ότι έλεγε, άλλη μια φορά, ψέματα. Με την ανικανότητά του, έχει μετατρέψει στο θέμα του χρέους το αυτονόητο, που είχε πετύχει η χώρα το 2012, σε ζητούμενο».

«Τελικά, το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης είναι η περικοπή συντάξεων, η μείωση του αφορολογήτου για όλους, η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και πολλά χρόνια λιτότητας με εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η παραπάνω πρόχειρη έρευνα δείχνει το εύρος του πολιτικού θράσους της ΝΔ.

Σχολιάστε Ελεύθερα