Και προσφυγή στη δικαιοσύνη εξετάζει το ΣΕΣΝΟΧ για την εργολαβία καθαρισμού

Αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι και τη Δικαιοσύνη αν προχωρήσει ο διαγωνισμός για ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε εργολάβο, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου.

Με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 14/1, δίωρη στάση εργασίας, καλώντας τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου να αποσύρουν τη θετική τους αρχικά ψήφο, αφού τα δεδομένα της οικονομοτεχνικής μελέτης δεν ανταποκρίνονται κατά το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» (ΣΕΣΝΟΧ) στην αλήθεια.

“Είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, θα συνεχίσουμε δεν θα το αφήσουμε, θα προχωρήσουμε και με άλλες κινήσεις και αν χρειαστεί θα φτάσουμε μέχρι και τις δικαστικές αίθουσες. Θεωρούμε την απόφαση ανήθικη και παράνομη”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός.

Με αυστηρή κριτική προς τη Διοίκηση και την Κυβέρνηση η αντιπρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Μαρία Σαραντινίδου, σημείωσε ότι ήδη το θέμα έχει φτάσει στην ΠΟΕΔΗΝ και στο Υπουργείο.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μία από τις καθαρίστριες, η Σουζάνα Αλεξάντροβνα, τόνισε ότι βρίσκονται παντού κάθε στιγμή και τώρα με τον covid για να καθαρίσουν, μάθανε ενώ υπέγραψαν για ανανέωση της σύμβασης τους μέχρι τέλος του 2021, ότι άρχισε να προχωρά και η ανάθεση σε εργολάβους. “Δεν ήμαστε οι τελευταίοι του Νοσοκομείου”, σημείωσε με αφορμή ότι και για το εμβόλιο κατά του covid θα πρέπει να μπουν στην ειδική φόρμα για να εμβολιαστούν.

“Η κυβέρνηση διατηρεί τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε υλικά και εμβόλια και η διοικήτρια του νοσοκομείου ασχολείται με το πώς θα επαναφέρει τους εργολάβους στην καθαριότητα.

Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν πίσω”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα