Παρουσίαση της εργασίας των ξένων φοιτητών του πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι

Ολοκληρώνεται αύριο η δουλειά των ξένων φοιτητών του διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Masters in Environmental Policy and Management (MESPOM) που ξεκίνησε στη Λέσβο στις 26 Ιουνίου στη Μυτιλήνη με παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εργασίας του με θέμα «Βιώσιμος τουρισμός στη Σάμο» στο Καρλόβασι, τη Τρίτη 3 Ιουλίου στο δημοτικό κατάστημα στις 6μμ.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, την Πολιτική και τη Διαχείριση ( MESPOM) οργανώνεται με τη συνεργασία τεσσάρων σημαντικών ευρωπαϊκών ιδρυμάτων στην περιβαλλοντική έρευνα και τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση: του Τμ. Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης (CEU) (Ουγγαρία), του Πανεπιστημίου του Lund (Σουηδία) και του Πανεπιστημίου του Manchester (Μεγ. Βρετανία). Το  MESPOM λειτουργεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Erasmus Mundus” από το ακαδημαϊκό έτος 2005-06. Η συνεργασία στοχεύει να προωθήσει μια αληθινά ευρωπαϊκή προοπτική στις περιβαλλοντικές σπουδές με το συνδυασμό των σκανδιναβικών, μεσογειακών, δυτικών και της Κεντρικής Ευρώπης μορφωτικών παραδόσεων και προσεγγίσεων σε θέματα της καθημερινής ζωής.

Οι 25 φοιτητές του Προγράμματος από 20 κράτη όλου του κόσμου (χώρες όπως Ιραν, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Μεξικό, Ιταλία, Περού, Ολλανδία, Καναδα, Καζακσταν, Κίνα,  ΗΠΑ, Ινδία κλπ) είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Σάμο και να έρθουν σε επαφή με φορείς, επιχειρηματίες, κατοίκους και τουρίστες προκειμένου να συγκεντρώσουν δεδομένα που θα τους επιτρέψουν να κάνουν την εργασία του μαθήματος που αφορά την αποτύπωση της κατάστασης και την επεξεργασία προτάσεων.  Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε μια εκδρομή γνωριμίας με τον τόπο και τους φορείς. Η επίσκεψη ξεκίνησε με ξενάγηση στο μουσείο κρασιού της ΕΟΣΣ, σε συνάντηση στην Περιφέρεια με τους αντιπεριφερειάρχες κκ Κατρακάζο και Κυριαζή και υπηρεσιακούς παράγοντες, στο Δήμο με τον δήμαρχο κ.Αγγελόπουλο, καθώς και τις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ Αρχιπέλαγος. Τις επόμενες ημέρες συναντήθηκαν με με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων κ. Κ.Κυριαξή, της Ενωσης Πρακτόρων κ.Δ.Κασμιρλή, της Ενωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Ν. Στεφανή, τον Αντιδήμαρχο Καρλοβάσου κ.Καλατζή.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους, εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες, κατοίκους και γενικά όσους συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η ακαδημαϊκή εργασία.

Γ.Σπιλάνης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σχολιάστε Ελεύθερα