Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για την δημόσια υγεία στην Ικαρία

Ο πρόεδρος της Ελληνική λύσης σε ερώτησή του προς τον υπουργό υγείας ζητάει να μάθει ποιά μέτρα θα πάρει ο υπουργός υγείας για το νησί μας σε σχέση με τον Κορωνοϊό. Η  ερώτηση σύμφωνα με τον πρόεδρο βασίζεται σε καταγγελίες πολιτών του νησιού μας.

Η ερώτηση στον υπουργό υγείας έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών από την Ικαρία στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας πρόσφατα λήφθηκαν δείγματα από ασθενείς, προκειμένου να ελεγχθούν, αν υφίσταται το ενδεχόμενο να είναι φορείς οι ασθενείς αυτών των δειγμάτων της νόσου του κορωνοϊού.

Τα δείγματα αυτά παραμένουν στο Γ.Ν. Ικαρίας, διότι οι αεροπορικές εταιρίες που εξυπηρετούν το νησί, αρνήθηκαν να τα παραλάβουν για να τα μεταφέρουν στο Παστέρ Αθηνών για ανάλυση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεστε άμεσα να επιταχύνετε την διαδικασία, προκειμένου να καταφθάσουν τα δείγματα στο εργαστήριο του «ΠΑΣΤΕΡ» και να σταματήσει η ανησυχία των ασθενών καθώς και των νησιωτών της Ικαρίας;
2. Λαμβάνοντας υπόψη τις ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο και στους υπόλοιπους Τοπικούς Φορείς Φροντίδας Υγείας, προτίθεστε στην άμεση πρόσληψη προσωπικού αναλόγων ειδικοτήτων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Σχολιάστε Ελεύθερα