«Πετώντας» πάνω από τη Σάμο

Στο ανατολικό Αιγαίο, απέναντι από τις τουρκικές ακτές, βρίσκεται η Σάμος, ένα νησί με πανέμορφα τοπία και πλούσια ιστορία.Βίντεο που κατέγραψε ο Ανδρέας Καλλίτσης από drone, σύμφωνα με το samosvoice.gr, παρουσιάζει όμορφα πλάνα πάνω από την πόλη της Σάμου και τον κόλπο του Βαθέος.

Βάσει της απογραφής του 2011, το νησί – το οποίο απέχει 10 μίλια από την Ικαρία και 1.300 μέτρα από την ακτή της Μικράς Ασίας – έχει περίπου 33.000 κατοίκους.

Πέρα από τη βλάστηση και τα τουριστικά αξιοθέατά της, η Σάμος είναι γνωστή για το κρασί της, αλλά και για προσωπικότητες που παρείχε στην ιστορία, όπως ο Πυθαγόρας, ο φιλόσοφος Επίκουρος και ο αστρονόμος Αρίσταρχος.

Η Σάμος γνωρίζει μεγάλη τουριστική κίνηση την θερινή περίοδο, καθώς είναι από τα πιο όμορφα και πράσινα νησιά της Ελλάδας.

Στο νησί βρίσκεται το Ηραίο, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τα ερείπια του ναού βρίσκονται κοντά στο σύγχρονο Ηραίον, έναν παραθαλάσσιο τουριστικό οικισμό.

Στη Σάμο βρίσκεται το Ευπαλίνειο όρυγμα, υπόγειο υδραγωγείο και σημαντικό τεχνικό έργο της αρχαιότητας, που περιγράφηκε από τον Ηρόδοτο. Η σήραγγα μήκους 1.036 μέτρων ανοίχτηκε ταυτόχρονα από τις δύο πλευρές του βουνού και οι δυο σήραγγες συναντήθηκαν περίπου στο μέσον, με ακρίβεια αξιοθαύμαστη για τα τεχνικά μέσα της εποχής. Στους πρόποδες του Κέρκη βρίσκεται εξάλλου το σπήλαιο του Πυθαγόρα.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα